CASE Construction Equipment a introdus transmisia 4×4 pe modelul W9 în 1958, iar astăzi compania oferă o gamă completă de încărcătoare frontale compacte și complete pentru toate aplicațiile, de la construcții de drumuri până la centre de reciclare, de la construcții urbane, la cariere.
Utilajele de construcții CASE aniversează în acest an şase decenii de producție a încărcătoarelor pe roți, care a început cu W9, primul încărcător cu tracţiune integrală CASE. Au urmat apoi modelele W10 și W12, dar şi W5. Seria W a crescut în anii 1960 și 1970, incluzând modelul W26 de 15 tone, introdus în 1968. Acesta a fost primul încărcător articulat CASE și cel mai mare încărcător pe roți produs.
Odată cu introducerea modelului 621 în 1987, întreaga linie de încărcătoare CASE a fost transformată în seria 21, cu un design mai robust, care include cabine moderne montate partea din spate a utilajului, nu în faţă ca la precedentele. Au continuat inovațiile majore privind productivitatea și confortul operatorului, iar linia F a reprezentat primul echipament la care a fost implementat nivelul Tier 4 Interim fără filtru de particule, utilizând tehnologia de reducere a catalizării selective (SCR). Mai multe modele noi au fost adăugate la Seria 21, inclusiv o nouă linie de încărcătoare pe roți compactă.
Jose Cuadrado, vicepreședinte pentru echipamentele industriale de construcție pentru Europa Africa și Orientul Mijlociu, a comentat: “W9 a marcat începutul unei lungi istorii de inovare prin multe generații de încărcătoare pe roți, culminând cu gama de încărcătoare pe roți din seria G, designul revoluționar al parbrizului și a ridicat ştacheta asupra confortului operatorului. Aceste mașini au parcurs un drum lung de la modelele originale și reflectă inovația practică CASE, performanţa şi productivitatea.”
Seria G face istorie
Cea mai recentă ofertă de încărcătoare pe roți de la CASE – Seria G este echipată cu o gamă largă de motoare, cu puteri cuprinse între 141 și până la 347 cai putere, sarcina utilă cuprinsă între 3,9 și 10,2 tone și cupe de la 1,9 până la 5,5 mc. În scurt timp de la introducerea sa, seria G a câștigat mai multe premii, printre care prestigiosul premiu Good Design ™ la categoria industrială, și recunoașterea de top a produselor noi de la publicațiile din industrie.
CASE are încredere în calitatea ridicată a celor mai noi încărcătoare pe roți CASE. Pentru a demonstra clienților săi cât de rezistente sunt, a lansat planul de protecție ProTech. Acesta acoperă sistemul de propulsie și sistemul hidraulic timp de 1 + 3 ani și 6.000 de ore de funcţionare pe toate încărcătoarele frontale din seria G.
La Intermat 2018, CASE a sărbătorit cea de-a 60-a aniversare cu un stand decorat special, axat în jurul numărului 60. A fost expus un încărcător din seria G care avea brodat pe tetieră acest număr, iar pe capotă a fost desenat un vultur. Tot la ediţia de anul acesta a Intermat, CASE Construction Equipment a prezentat şi noile încărcătoare pe roți dezvoltate pentru aplicații de reciclare a deșeurilor și a compostului, 821G şi 921G. Cele două modele oferă un grad mare de confort şi siguranţă pentru operator. Acestea sunt propulsate de motoare diesel Stage IV / Tier 4 finale, dezvoltate de acelaşi producător, care livrează 230 CP, respectiv 255 CP.
Parbrizul curbat, un design specific seriei G, face ca și cabina celor două modele de manipulare a deșeurilor să ofere cea mai bună vizibilitate din clasa sa. Operatorii se vor bucura de un confort remarcabil datorită sistemelor de reglare a scaunelor, scaunelor premium și comenzilor ușor de utilizat. În plus, nivelul zgomotului și vibrațiilor este extrem de redus, iar calitatea aerului furnizat este ridicată cu ajutorului dublei filtrări cu cărbune activ.
Aşezarea motorului în spate are ca rezultat o distribuție mai bună a greutății, care permite o încărcătură mai mare. Această abordare are, de asemenea, avantajul de a asigura accesul la punctele principale de service la nivelul solului, asigurând o mai mare siguranță pentru operațiile de întreținere. Noile modele beneficiază de tehnologia originală Hi-eSCR UE Stage IV/Tier 4, care nu necesită filtru de particule diesel (DPF) sau recircularea gazelor de eșapament (EGR). Acest lucru înseamnă că puterea maximă a motorului este disponibilă pentru operator, nu și pentru operaţiuni de regenerare a filtrului. În plus, această tehnologie stinge scânteile din ţeava de eşapament, aşa că lucrul cu deşeuri, unele chiar periculoase, este în perfectă siguranţă.
Transmisia cu 5 trepte Proshift și blocarea convertizorului de cuplu permit operatorului să profite din plin de cuplul deosebit, asigurând economii de combustibil și cicluri mai rapide de lucru, iar cubul de răcire CASE Heavy Duty asigură o răcire adecvată pentru acest utilaj.
Cubul format de situarea ventilatoarelor față în față, pe pereții interiori, este patentat de către CASE și reprezintă una dintre cele mai bune invenții în domeniul echipamentelor destinate utilizării eficiente a motorului. Măsurătorile pe teren au demonstrat că acesta dezvoltă o performanță maximă de răcire și o reducere drastică a nivelului de praf în interior. În plus, atunci când se lucrează cu materiale cu grad mare de aderență, radiatoarele centrale laterale pot fi folosite pentru a evita colmatarea. Acest sistem de răcire este proiectat să funcționeze în permanență, oferind performanțe superioare în condițiile extreme ale instalațiilor de recuperare a deșeurilor și reciclării.
Noile încărcătoare frontale de manipulare a deșeurilor sunt disponibile cu un pachet complet de protecţie, prevenind acumularea de reziduuri de orice tip. Acesta include o garnitură pentru puntea din față, dispozitive de protecţie a cilindrilor, capace laterale ale transmisiei și un dispozitiv de protecţie a parbrizului. “Clienții din domeniul managementului deșeurilor doresc cele mai bune rezultate în ceea ce privește costul total al proprietății, timpul de funcționare, siguranța și confortul șoferului”, a declarat Alain de Nanteuil, manager de produs pentru echipamente de construcții CASE. “Vor avea toate astea cu noile modele G-Series. Nu este o surpriză faptul că prezența CASE este în creștere în flotele jucătorilor importanţi din industria deșeurilor”.