Utilajele pentru construcții trebuie de obicei să facă față unui ritm de lucru ce depășește cu mult cele 8 ore de muncă, numit “zi lumină”, specific șantierelor de construcții. Dacă însă este ? trebuie turnat asfalt, fabricile de producție trebuie să lucreze și mai mult, practic 24 de ore din 24. Din acest motiv, numai câțiva producători mondiali pot face unor cerințe atât de drastice de lucru, dar și atunci când un producător este renumit pentru calitatea utilajelor sale, precum grupul AMMANN, la fel de importantă este pentru utilizator și asistența profesională acordată de reprezentanța din fiecare țară.
Din fericire, în România există un profesionist al stațiilor de asfalt, compania VALENTINO PRODEX, care din anul 1993 oferă firmelor de construcții asistența necesară pentru o bună funcționare a stațiilor de asfalt, de la punerea în funcțiune și reglare până la serviciile after-sales. În calitate de reprezentant general al grupului AMMANN, societatea comercializează și oferă asistență tehnică pentru toate tipurile de stații pentru producția asfaltului, fixe sau mobile.
Domnul Gabriel Ardeleanu, directorul general al companiei, vorbind despre faptul că AMMANN este o marcă preferată de clienții din România, firma înregistrând în fiecare an cifre de vânzări în creștere, declara că „am fost întotdeauna prompți față de solicitările clienților noștri și corecți, din toate punctele de vedere, de la stabilirea costurilor și până la respectarea datelor de livrare, montaj, punere în funcțiune sau asigurarea ulterioară a unei funcționări fără probleme a stației, perioade lungi de timp. Astfel, am vândut stații de asfalt chiar și în perioadele de criză economică ale României și, ca o recunoaștere a eforturilor noastre dar și a calității stațiilor AMMANN, cei care au cumpărat odată de la noi, au revenit, atunci când au avut nevoie de utilaje, pentru a achiziționa altele noi“.
Dar cum arată piața construcțiilor din România, din punctul de vedere al preferințelor producătorilor de asfalt? Ce tip de stații de asfalt sunt preferate, și cu ce capacitate? Câteva întrebări actuale la care a avut amabilitatea să ne răspundă dl Gabriel Ardeleanu: “Tehnologia mereu avansează, dar liderul mondial AMMANN investește continuu în inovație și dezvoltare pentru clienții săi, răspunzând astfel cererilor specifice fiecărei piețe. Astfel, în general, în România, sunt solicitate stațiile mobile cu capacitatea de producție de aproximativ 90 t/h, acestea au fost mai tot timpul stațiile care au îndeplinit cerințele clienților, la fel și cele containerizate cu capacitatea de aproximativ 150 t/h.”
Piața producătorilor de asfalt din România este bine definită, fiind formată din firme specializate strict care funcționează de mulți ani. De ce stațiile AMMANN se găsesc în topul preferințelor? Și mai ales, cât de important este pentru utilizatorii lor service-ul?
Gabriel Ardeleanu: “Stațiile AMMANN sunt preferate de fiecare dată deoarece calitatea întotdeauna primează. Bineînțeles că service-ul este foarte important, deoarece un service de calitate conferă unei stații de asfalt o durată de funcționare mult mai mare, întreținerea acesteia fiind la fel de importantă. Mentenanța stației trebuie întotdeauna realizată cu piese originale și de calitate”.
Cum vedeți dezvoltarea pieței de asfalt din România în viitor, și mai ales din punctul de vedere al directorului general VALENTINO PRODEX?
Gabriel Ardeleanu: “Noi am avut grijă întotdeauna de clienții noștri, le-am oferit personal bine pregătit și implicit o asistență de calitate. Avem încredere că pe viitor piața producătorilor de asfalt se va dezvolta și mai mult și bineînțeles că vom fi preferați pentru calitatea stațiilor AMMANN și service-ul nostru de calitate”.
AMMANN ABT 240 – 300 SPEEDYBATCH
Stația ABT 240-300 SpeedyBatch este perfect configurată în conformitate cu dimensiunile de containere și construită pentru o implementare rapidă. ABT 240-300 SpeedyBatch are caracteristici care fac procesul de mutare mai ușor. Canale de cablu sunt integrate în pasarele care oferă protecție în timpul transportului. Elevatoarele și costurile asociate nu sunt necesare, deoarece silozul de filer recuperat si silozul de filer mineral fac parte din structura de sprijin.
Caracteristici tehnice
- Productivitate: 240 t/h și 300 t/h,
- Instalare și implementare extrem de rapidă,
- Costuri reduse pentru pregătirea șantierului, deoarece nu este necesară fundație din beton,
- Reducerea costurilor de instalare, deoarece modulele individuale extrem de funcționale sunt legate prin intermediul unor interfețe inteligente,
- Transportul filerului realizat prin șnecuri.
Specificații
Capacitate (t/h) 240 – 300
Dimensiune mixer (t) 3,3 – 4,0
Siloz agregate calde (t) 18 – 33
încărcare directă
Siloz produs finit 30 t – 1 compartiment
112 t – 2 compartimente laterale
Sistem de control as1
Sistem de reciclare (opțional) RAC / RAH 50