Informaţii la ziNewsOnlineUtilaje terasiere

Intermat 2018 – CASE a impresionat cu “artileria grea”

CASE Construction Equipment şi-a etalat în aprilie, la Intermat 2018, oferta sa cuprinzătoare pentru industria europeană de construcții de drumuri, o ofertă perfect adaptată nevoilor acestui sector. Accentul a fost pus pe buldozerele CASE, utilaje ale căror principale atuuri sunt productivitatea ridicată şi costul total de exploatare foarte mic.

Noua serie de buldozere CASE este echipată în exclusivitate cu sistemul de control SiteControl, lumini cu led-uri şi un nou circuit de autolubrifiere. Aceste utilaje sunt puse în mişcare de motoarele produse de către FPT industriale, cu o fiabilitate demonstrată de-a lungul vremii, şi sunt echipate cu tehnologia patentată SCR de tratare a noxelor, fără să mai aibă nevoie de filtru de particule. În acest fel sistemului de evacuare este mult mai simplu din punct de vedere constructiv şi, implicit, costurile de exploatare sunt mai mici.

Echipamente de înaltă performanță

Deoarece buldozerele sunt utilaje de productivitate, utilizate în general pentru a muta pământul și a finisa suprafețe mari de teren, eficiența lor, măsurată printr-un număr redus de treceri, este esențială pentru a obține costuri mici de producție. Pentru a atinge performanţe cu adevărat uimitoare, precum precizii de nivelare a terenului de ordinul milimetrilor și un număr minim de treceri, CASE a introdus pe maşinile sale, în colaboare cu Leica, sistemele de control a lamei 2D şi 3D SiteControl. Cu ajutorul acestora, operatorul poate regla automat înălţimea de lucru a lamei, asigurând astfel precizia lucrării. În acest fel, profilul final al terenului poate fi obţinut încă de la prima trecere, obținându-se o reducere substanţială a consumului de carburant, iar timpul câştigat poate fi folosit pentru alte lucrări.

Pe de altă parte, buldozerele din seria M au fost concepute pentru o putere mare de împingere și o precizie înaltă. Motorul cu turbocompresor oferă un cuplu ridicat și o putere de tracțiune formidabilă, iar ventilatorul reversibil, acţionat hidraulic, permite răcirea sa chiar şi în cele mai dificile condiţii de lucru.  Transmisia hidrostatică asigură o deplasare independentă a fiecărei şenile, astfel încât aceasta să poată trage la putere maximă pe tot parcursul virajului, rezultând un control total al deplasării, chiar şi în pantă, și o productivitate crescută. La obţinerea rezultatelor bune contribuie şi joystick-ul de control, care, prin uşurinţa şi precizia manevrării, îi oferă operatorului un grad ridicat de încredere pe tot parcursul zilei de lucru. Şenilele extreme de rezistente cu bucșe lubrifiate și noul design al șasiului cresc durata de viaţă a utilajului cu până la 40%, indiferent de condiţiile de lucru. Şasiul este realizat dintr-o singură piesă şi are o distribuţie mai bună a greutăţii, permițând utilajului să atace sarcini mai grele comparativ cu modelele anterioare. Forțele de torsiune induse în zona şasiului în timpul lucrului oferă un control precis al lamei, în special în condiții extreme, şi deci o bună productivitate.

Graderele reprezintă o importantă parte a “armatei” CASE, neputând lipsi de la un eveniment precum Intermat. Cu o distribuție perfectă a greutății și o mărime optimă, tracţiune integrală, putere mai mare în treapta a patra de viteză, modelele CASE 836C și 856C sunt prezentate de producător ca fiind imbatabile în privinţa productivităţii. În plus, ele beneficiază de cel mai bun sistem de control din această clasă, iar transmisia avansată Ergopower cu convertizor de cuplu asigură schimbarea lină a vitezelor, ceea ce înseamnă un control perfect pe toată durata deplasării utilajului. Inelul de rotire încapsulat, montat pe role, asigură o rotație ușoară a plăcilor, fără frecare. Toate aceste caracteristici lucrează împreună pentru a oferi cel mai înalt grad de precizie în industrie.

Încărcătoarele pe roți – 60 de ani de producție

CASE Construction Equipment aniversează 60 de ani de producție a încărcătoarelor pe roți. Primul model fabricat a fost W9, în 1958, urmat de W10 și W12 cu tracțiune integrală și încărcătorul frontal W5. Seria W a crescut în anii 1960 și 1970, incluzând modelul W26 de 15 tone, introdus în 1968. Acesta a fost primul încărcător articulat CASE și cel mai mare încărcător pe roți oferit în acel moment. Odată cu introducerea modelului 621 în 1987, întreaga linie de încărcătoare CASE a fost transformată în seria 21, cu un design mai robust, care include cabine moderne montate în spate. Au continuat inovațiile majore privind productivitatea, confortul și confortul operatorului, iar această linie de produse a reprezentat primul echipament greu la care a fost implementat un sistem de tratare a noxelor fără filtru de particule, de tip Tier 4 Interim. Jose Cuadrado, vicepreședinte al CNH  pentru Europa Africa și Orientul Mijlociu, a declarat: “W9 a marcat începutul unei lungi istorii de inovare prin multe generații de încărcătoare pe roți, culminând cu gama de încărcătoare pe roți din seria G, cu un design revoluţionar al parbrizului și care a ridicat ştacheta din punct de vedere al confortului operatorului. Aceste mașini au parcurs un drum lung de la modelele originale și reflectă inovația practică CASE, performanţa şi fiabilitatea.”

Cea mai recentă ofertă de încărcătoare pe roți de la CASE – Seria G – are o capacitate de la 141 până la 347 cai putere, cu încărcătură utilă cuprinsă între 3,9 și 10,2 tone, cu volume în cupă cuprinse între 1,9 și 5,5 metri cubi. Chiar dacă au fost lansate de puţin timp, încărcătoarele din seria G au câștigat deja mai multe premii, printre care prestigiosul premiu Good Design ™, categoria industrială. În cinstea acestei aniversări, CASE a lansat planul de protecție ProTech, care acoperă sistemul de propulsie și sistemul hidraulic timp de 1 + 3 ani și 6.000 de ore pe toate încărcătoarele frontale din seria G. Tot în cinstea momentului, la Intermat a fost expus un încărcător cu inscripţii şi desene speciale dedicate celor 60 de ani.

 

Similare

1 din 941