Producătorul mondial de utilaje CASE, unul dintre puținii constructori care asigură pentru utilizatori întreaga gamă de utilaje de construcții, oferă de asemenea nu numai mașini de calitate, dar și soluții tehnologice integrate, în funcție de fiecare domeniu de activitate.
Deoarece activitatea de reciclare și de procesare primară a deșeurilor este considerată ca fiind una dintre cele mai grele probe pentru un utilaj, specialiștii CASE au dezvoltat o serie de mașini dedicate acestui tip de activități.
Pentru a asigura nu numai forța de lucru necesară, dar și protecția suplimentară cerută de activitatea de reciclare, toate utilajele specializate au inclusă tehnologia CASE HI-eSCR, care oferă protecție totală în apropierea materialelor inflamabile, dar și opțiunea CASE Heavy Duty Cooling pentru funcționare în medii cu praf.
Excavatorele pe șenile – D-esign îmbunătățit pentru performanțele D-urable
Dacă excavatoarele pe șenile CASE din gama D (13,4 – 71,4 tone), în mod tradițional oferă performanțe deosebite de săpat și ridicare, acum noul sistem hidraulic inteligent ce încorporează cinci caracteristici de economisire a energiei aduce o contribuție deosebită la reducerea substanțială a costurilor de exploatare şi creșterea productivității.
De asemenea, cabina spațioasă oferă un mediu de lucru de primă clasă, cu o vizibilitate excelentă în toate părțile, niveluri mici zgomot şi sisteme uşor de monitorizat.
Brațul a fost reproiectate conform celor mai recente criterii de analiză a efortului la uzură la care este supus, fiind avută în vedere şi optimizarea greutăţii pentru a asigura cele mai bune performanțe de ridicare. De asemenea, a fost reproiectat împreună cu contrabrațul, fiind utilizat numai oțel de înaltă rezistență, noile tipuri de articulții având rolul de a reduce eforturile și implicit de a crește durata de viață.
Nici un amănunt nu a fost trecut cu vederea: design-ul părții inferioare a şasiului reduce timpul necesar pentru curățarea utilajului, iar grosimea plăcilor de protecție a crescut, în special în zonele cu componente esențiale pentru buna funcționare a mașinii.
Deoarece gama de aplicații este foarte mare, fiecare excavator poate fi livrat cu un anumit tip de braț, ales de către cumpărător în funcție de aplicația la care fi utilizat, fiind disponibile inclusiv brațe special proiectate pentru sarcini mari.
Încărcătoarele frontale compacte – perfecte de fiecare dată
Încărcătoarele compacte CASE seria F (2 – 2,5 tone) au în dotarea de serie sistemul de braț cu articulație Versa-Boom, acesta garantând de fiecare dată o încărcare completă a cupei, un bun paralelism cu solul la ridicare și o vizibilitate foarte bună a operatorului asupra spațiului de lucru. Astfel, cantintatea de material încărcată și transportată este peste medie.
Verificările zilnice se pot face de către operator de la nivelul solului, accesul pentru verificarea nivelului de ulei, a calității filtrelor șamd este acum mai simplu ca niciodată.
Încărcătoarele compacte Case din seria F pot fi utilizate pentru activități diferite, dar le fel de solicitante, precum cele de amenajare a teritoriului, manipularea materialelor industriale și construcții rezidențiale.
Motoarele CASE sunt extrem de eficiente, bazându-se pe cele mai avansate tehnologii, datorită colaborării strânse cu producătorul FPT, un pionier în domeniul atât de disputat al reducerii emisiilor poluante. Ca urmare a tehnologiilor încorporate, motoarele oferă soluţii viabile atât pentru echipamentele de şosea, cât şi pentru cele off-road.
Cu un portofoliu larg de tehnologii și produse, FPT aduce clienților CASE avantajul competitiv al tehnologiilor powertrain, care oferă în mod fiabil performanțe ridicate, cu costuri de operare reduse – tehnologii dovedite de la un producător global de motoare care produce până la 600.000 de unităţi pe an. Motoarele cu care sunt echipate încărcătoarele frontale din seria F au o cilindree de 3.4 litri, 4 cilindri, și sistem de alimentare Turbo cu injecție multiplă.
Este remarcabil faptul că acestea respectă cele mai noi norme europene de reducere a poluării, fără utilizarea unui filtru care să necesite întreținere periodică.
Combinația dintre puntea spate oscilantă și sistemul de sprijin flexibil al cabinei reduc vibrațiile și mișcărilea acesteia în timpului lucrului cu peste 50%. În plus, în faza de decelerare, transmisia se decuplează treptat şi se cuplează progresiv frânele utilajului.
Producătorul CASE oferă și varianta constructivă cu cabine joase, pentru un transport rapid și simplu de la un punct de lucru la altul, înălțimea variind în funcție de capacitatea de lucru între 2,46 și 2,68 m.
Încărcătoarele frontale din seria G – un clasic care se reinventează mereu
Compania CASE oferă șapte modele din seria G, oferind un nivel ridicat de confort pentru operator şi o productivitate de invidiat. Această serie este una dintre cele mai solicitate și cunoscute în Europa, datorită rezistenței deosebite și capacității de a se adapta în cele mai diferite medii de lucru.
Seria G include încărcătoarele mai grele de 10 tone, acestea având un comportament remarcabil în timpul lucrului datorită punților rezistente, mai mari dar și mai ușor de întreținut, datorită construcției lor din trei componente.
Sistemul de frânare multidisc umed, realizat din bronz sinterizat este montat în fiecare butuc al roților. Mișcarea se transmite rapid de la axele robuste la anvelopele rezistente, proiectate pentru medii foarte abrazive. La cerere, acest tip de anvelope poate fi montat din fabrică.
Sistemul diferențial de transmitere a mișcării de la motor la roți reduce alunecarea roților fără frecare, ca urmare, există o uzură mai mică a anvelopelor și pierderi de energie mai mici. Prin blocarea sa automată 100%, întreg cuplul motor disponibil este transmis roţilor.
Sistemul de răcire în incintă închisă, renumitul cub CASE, este format din cinci radiatoare montate față în față, acesta oferind o putere de răcire mai mare și un flux constant de aer curat. Structura cubului asigură un acces facil la radiatoare pentru o curățare și o funcționare mai eficiente: curățarea suplimentară se poate face ușor și manual, cu acces separat la fiecare radiator. Sistemul de răcire este montat în spatele cabinei, departe de bara de protecție din spate a mașinii și de la sol, deci departe de praf.
Poziționarea motorului în spate și capota ce are un sistem electric de deschidere oferă acces rapid la punctele de service. Cablurile jumper sunt disponibile în dotarea standard pentru pornirea motorului dacă bateria este descărcată.
Utilajele din seria G nu au nici o balustradă de siguranță montată la partea superioară, deoarece toate punctele de service sunt ușor accesibile la nivelul solului. Astfel, în fiecar zi, operatorul poate efectua o verificare vizuală rapidă a nivelului de ulei hidraulic și de transmisie. Cele trei circuite: de răciree, hidraulic și de frânare sunt grupate pe partea stângă, astfel încât fluidele să fie ușor și rapid de înlocuit. Toate punctele principale de service sunt ușor accesibile de la sol, astfel încât întreținerea zilnică se face în siguranță și eficient.
Mini încărcătoarele, o serie remarcabilă
Sunt renumite, deoarece sunt cele mai bune în clasa lor, oferind cea mai bună forță de rupere la nivelul cupei, cea mai bună capacitate de ridicare. Și nu se opresc aici: cea mai spaţioasă cabină din industrie oferă un mediu de lucru confortabil, cu o vizibilitate excelentă.
Totul este gândit în mare pentru aceste utilaje compacte: rezervorul cu o capacitate suplimentară şi consumulu de carburant reus asigură în orice condiții o zi de lucru fără realimentare, fapt care duce, din nou, la creşterea productivităţii.
Pentru a oferi performanțe și productivitate specifice CASE către o gamă din ce în ce mai largă de clienți, CASE Construction Equipment și-a extins această gamă. Ea include șase utilaje de ridicare (modele SR), încărcătoare compacte şi încărcătoare cu şenile.
Controlul electronic al motorului îmbunătățește precizia și reduce timpul de răspuns al echipamentului la comenzile operatorului. Toate modelele începând cu seria SR175, și cele mai mari sunt echipate cu tehnologie Common Pressure de înaltă presiune (HPCR), care reglează presiunea și sincronizează sistemul de injecție, asigurând o precizie de injecție extrem de ridicată în toate condițiile de funcționare ale motorului. Acest lucru duce la obţinerea unui cuplu mai mare și permite obținerea unei puteri suplimentare.
Procesul de recirculare a gazelor de eșapament (CEGR) este acum controlat electronic pentru a obține performanțe și eficiență mai mare a combustibilului, precum și o fiabilitate și mai mare – de exemplu, pentru a ajuta la protejarea motorului de supraîncălzire.
Tehnologie SCR de reducere a noxelor este acum prezentă pe toate modelele de 90 CP. Aceasta presupun injectarea unui compus chimic în fluxul de evacuare pentru a reduce nivelul de NOx. Pentru client, SCR înseamnă performanțe ridicate, ușurință de întreținere și costuri de operare reduse.
Filtrul de particule diesel (DPF) captează fizic și ultimele particule care pot scăpa din sistemul de evacuare al motorului. Acesta are un sistem de autocurățare controlat electronic, care atunci când gradul de saturație cu particule atunci un nivel critic declanșează o regenerare automată a filtrului, prin arderea particulelor. În plus, sistemul poate notifica operatorul mașinii să regenereze manual sistemul DPF ocazional, atunci când nivelul de funingine din DPF depăşeşte o anumită valoare.