Masini de ridicat

TÜV SÜD: „Adaugă încredere. Adaugă valoare”

Pentru specialiștii din România, indiferent de domeniul de activitate, numele TÜV reprezintă o legendă, o garanţie a calităţii la cel mai înalt nivel, de multe ori sinonim cu ideea lucrului german bine făcut. O marcă, un brand, o istorie a unei firme prestigioase, recunoscută prin serviciile sale la nivel mondial, firmă care va sărbători anul viitor 150 de ani de la înfiinţare.

Domnul Marian Șerban, CEO al TUV SUD Romania ne-a acordat un interviu in exclusivitate, oferindu-ne date importante despre activitatea in Romania a uneia dintre cele mai mari și respectate instituţii din lume specializată in acordarea de expertize tehnice: „Oferim clienţilor noștri servicii de testare, inspecţie și certificare de inalt profesionalism. Astăzi suntem printre cele mai importante organizaţii de acest tip din lume, ca dimensiune, cifră de afaceri și număr de angajaţi. La sfarșitul lui 2013 TUV SUD avea o cifră de afaceri de 2 miliarde de euro, 20.000 de angajaţi, fiind prezentă in intreaga lume”.

Utilaje&Construcţii: Care este diferenţa dintre TUV ca nume generic și TUV SUD Romania?

Marian Șerban: În privinţa denumirii, o bună bucată de vreme am funcţionat atât pe plan intern, cât și internaţional sub denumirea simplă TÜV. În acest timp însă, procesul de cristalizare a pieţei concurenţiale în Germania a impus formarea mai multor agenţii TÜV, câte una pentru fiecare land federal. În timp, acestea fie au rămas independente, fie au fuzionat între ele, cartierul general fiind la München, în landul Bavaria.

În acest context, TÜV SÜD a rămas cea mai mare organizaţie din cadrul TÜV, prezidând o asociaţie profesională a organizaţiilor TÜV care își propune perpetuarea valorilor brand-ului.

Utilaje&Construcţii: Care este activitatea TUV SUD Romania in prezent?

Marian Șerban: În present activăm pe piaţa locală cu 73 de angajaţi, capacitatea noastră crescând substanţial odată cu lansarea unui proiect la mijlocul anului trecut, prin care am abordat la o scară mai mare piaţa de expertize tehnice în domeniul vaselor sub presiune și al instalaţiilor de ridicat. Aceste activităţi nu ne erau străine nici înainte de acel moment, încadrându-se în gama de activităţi adresate așteptatei liberalizări a pieţei de inspecţii și verificări tehnice, pe domeniile menţionate.

Această liberalizare trebuie să aibă loc cât mai curând, fiind anunţată prin Ordonanţe de Guvern, apoi amânată printr-o altă Ordonanţă de Guvern, pentru aproximativ 6 luni de zile. În 6 iunie 2014 s-a hotărât prin Ordonanţă de urgenţă a Guvernului amânarea liberalizării până la 1 ianuarie 2016, Ordonanţa fiind aprobată prin Legea 2/2015.

Despre piaţa din Romania a inspecţiilor și verificărilor tehnice, precum și despre modul in care TUV SUD Romania este pregătită să ofere servicii de calitate intron domeniu care cunoaște o profundă reformă in această perioadă, vom discuta detaliat intr-un număr viitor al revistei.

Similare

1 din 73