CTE Solution Utilaje Specializate este un nume bine cunoscut pentru piața construcțiilor din România, fiind de asemenea una dintre puținele firme specializate în soluții complete de reciclare și tratare a deșeurilor sau de curățenie stradală.
CTE Solution oferă soluții complete pentru producția de agregate, pentru activități de reciclare, prin intermediul mărcilor Keestrack și Terex, fiind un specialist recunoscut în domeniu cu o activitate continuă de peste 20 de ani. Profesioniștii în domeniu concasării din cadrul rețelei naționale CTE Solution asigură suport și consiliere completă pentru fiecare proiect în parte, de la idee și până la punerea în funcțiune.
Concasoarele Keestrack, un reper pe piața europeană
Keestrack este unul dintre puținii producători mondiali care nu acceptă nici un rabat de la calitatea echipamentelor, fiind de asemenea un promotor al noilor tehnologii, fiecare utilaj având încorporate numeroase brevete și invenții ale specialiștilor grupului, sloganul lor fiind: “Standardele noastre sunt fără compromis”. Pentru a asigura calitatea înaltă a fiecărui utilaj, indiferent dacă este vorba de un concasor cu fălci, precum modelul B3h sau cu impact, model R3h, acestea fiind cele mai cunoscute și vândute echipamente în România, aproape toate componentele lor sunt realizate în propriile fabrici, pentru a putea verifica și garanta calitatea acestora.
Utilizarea exclusivă a oțelurilor de înaltă calitate, mai ușoare dar mai rezistente decât materialele utilizate în mod normal pe piață face ca toate echipamentele Keestrack să fie mai rezistente, chiar și în condiții de uzură înaltă, dar și eficiente, costurile legate de întreținerea lor, utilizarea zilnică sau chiar de transport fiind reduse. Suprafețele echipamentelor sunt atent finisate și acoperite cu un material special de protecție care le asigură o rezistență la uzură crescută în timp dar și un aspect bun, chiar și după ani de funcționare, contribuind astfel la creșterea valorii lor de revânzare.
Din experiența internațională dar și din România, se poate spune că utilajele de la Keestrack sunt puternice, dar ușor de utilizat și reglat de către operator, performanțele lor de lucru păstrându-se la același nivel chiar și după mai mulți ani de utilizare.
ZERO emissions – tehnologia de mâine există deja
Întrega gamă de utilaje mobile Keestrack pot fi livrată atât în configurație Diesel/Hidraulic cât și Diesel/Electric sau Full Electric.
Dar Keestrack este cel mai avansat constructor dintre toți producătorii de utilaje mobile destinate concasării/sortării, seria sa ZERO emissions nefiind numai importantă prin impactul redus asupra mediului dar și prin beneficiile financiare foarte mari aduse utilizatorului final, chiar dacă iniția costul unui utilaj Keestrack cu acționare Diesel-Electric este mai ridicat:
- consumul de motorină pentru un utilaj Diesel-Electric este semnificativ mai scăzut comparativ cu același echipament în varianta constructivă Diesel-Hidraulic,
- costurile de întreținere și mentenanță sunt mult mai reduse,
- toate utilajele cu acționare Diesel-Electric de la Keestrack pot fi alimentate electric de la rețea,
- generatorul de curent este detașabil de pe șasiu, astfel că în timpul funcționării poate fi poziționat într-un loc fără praf. De asemenea, dacă în zonă există o sursă de curent pentru alimentarea utilajului și nu este necesară utilizarea lui, acesta poate fi folosit pentru alte aplicații de șantier ce presupun utilizarea curentului electric.
- utilajele Keestrack pot fi montate în flux tehnologic, astfel că mai multe echipamente pot fi alimentate, de exemplu, de la generatorul concasorului primar.
Deși sunt utilaje mobile pe șenile, ele pot fi comandate in varianta Full-Electric fără generator.
Gama de concasoare mobile de la Keestrack acoperă integral cerințele oricărui tip de exploatare sau șantier, calitatea lor superioară, precum și productivitatea înaltă, reprezentând o constantă.
În prezent, cele mai solicitate concasoare Keestrack din România sunt cele cu fălci, seria B3h și cu impact, seria R3h:
Concasor mobil cu fălci Keestrack model B3
- Buncăr fabricat integral din Hardox HB450 care asigură o rezistență sporită la uzură,
- Setarea minimă a fălcilor la 45 mm permite obținerea unor produse finit cu granulometrie mică (de tipul 0-63 mm),
- Sistem automat de autoreglare a setărilor pentru a compensa uzura fălcilor (standard la 50 ore), acesta garantând menținerea constantă a granulometriei materialului procesat,
- Sistem patentat Keestrack pentru relaxarea fălcii și eliminarea materialului neconcasabil cu revenire ulterioară la setarea inițială: N.S.S. (Non Stop System) – fără costuri și timp pierdut, fară sistem “toggle plate”,
- Dimensiuni generoase ale gurii de alimentare: 1000 x 650 mm,
- Capacitate de producție de până la 280 t/h,
- Dimensiune maximă recomandată a materialului cu care este alimentat: 550 mm,
- Senzor ultrasonic pentru protecție la supraîncărcarea camerei de concasare ce oprește alimentatorul de la buncăr până ce nivelul în camera de concasare scade la o anumită valoare,
- Placă deflectoare sub camera de concasare cu rol de protecție a benzii de evacuare,
- Liniile hidraulice principale din oțel inoxidabil garantează o răcire rapidă a uleiului hidraulic și o viteză mare de deplasare în circuite,
- Sistemul telematic de software Keestrack-er ce permite monitorizarea locației, parametrii funcționali, diagnoza, activitatea periodică de mentenanță,
- Sistem hidraulic „Load sensing” ce reduce consumul de carburant cu 20-25%,
- Șasiul si componentele metalice sunt sablate și vopsite cu pulbere in câmp electrostatic, având astfel o rezistență mare la coroziune.
Concasor mobil cu impact Keestrack model R3
- Buncăr construit din Hardox HB450 cu plăci de uzură din HB500 ce oferă o rezistență sporită la uzură,
- Vibrare independentă a alimentatorului față de buncăr,
- Gură de alimentare cu dimensiuni de 770 x 960 mm,
- Capacitate de producție de până la 250 t/h,
- Sistem asimetric în buncăr ce asigură alinierea longitudinală a bucăților mari de material la intrarea în camera de concasare,
- Rotor cu forma “pătrată” in secțiune, cu rolul de a asigura un spațiu mărit la zona de impact (în fața ciocanului), astfel concasorul putând fi alimentat cu materiale de dimensiuni mari (până la 650-700 mm), prevenind în același timp uzura rotorului,
- Ciocane cu profil/secțiune patentat Keestrack cu o durată de exploatare mărită,
- Sistem hidraulic de deblocare a materialului la intrarea în camera de concasare, operat prin telecomandă,
- Posibilitate de reglare hidraulică a distanței dintre bandă și zona de ieșire a materialului din camera de concasare (utilă la aplicații de reciclare sau operațiuni de mentenanță) și independent, a înălțimii de descărcare material procesat,
- Linii hidraulice principale din oțel inoxidabil ce asigură o răcire eficientă a uleiului hidraulic precum și o viteză mare de deplasare în circuite,
- Sistemul telematic de software Keestrack-er ce permite monitorizarea locației, parametrii funcționali, diagnoza, activitatea periodică de mentenanță,
- Sistem hidraulic „Load sensing” ce reduce consumul de carburant cu 20-25%,
- Șasiul si componentele metalice sunt sablate și vopsite cu pulbere in câmp electrostatic, având astfel o rezistență mare la coroziune.
Terex Washing Systems – unici din 1960
Terex Washing Systems (TWS) se mândrește cu o experiență unică la nivel mondial, primele sale stații de sortare cu spălare fiind produse încă din anul 1960. Cu mai mult de o jumătate de secol de experiență și o echipă proactivă de cercetare și dezvoltare care nu stă niciodată pe loc, TWS este unul dintre puținii producători care pot asigura soluții de spălare „End to End”, care includ cele mai recente tehnologii de protejare a mediului precum AquaClear Water Management Solutions și GreenLine.
Terex Washing Systems furnizează soluții mobile și modulare pentru sortare și spălare agregate, reciclare, recuperatoare de nisip, decontaminare piatră, sisteme de tratare și reutilizare a apelor reziduale.
Având la bază experiența și soluțiile în domeniul sortării cu spălare produse de Powerscreen și Finlay, Terex Washing Systems a dezvoltat și perfecționat conceptul de spălare și recuperare a nisipului atât pentru aplicații de balastiera cât și pentru domeniul reciclării agregatelor obținute din construcții și demolări.
CTE Solutions asigură pentru piața din România o gamă completă de stații de spălare modular și fixe, fiind de altfel cel mai cunoscut distribuitor a acestui tip de echipamente specializate.
Stația mobilă de sortare cu spălare Terex Washing Systems M1700X și recuperator de nisip T150 este perfect adaptată condițiilor din țara noastră, asigurând o productivitate înaltă și mai multe tipuri de sorturi. Deoarece este un echipament mobil, nu necesită autorizații de construcție și lucrări speciale de amenajare a terenului, fiind ușor de montat si relocat. În plus componentele sale principale, recuperatorul și banda de stocare a nisipului recuperat, sunt acționate hidraulic de la pompa hidraulică centrală a stației M și nu necesită generatoare suplimentare pentru alimentarea lor.
Grila vibrantă cu 2 nivele pe buncăr permite ca stația M1700X să producă 4 sorturi calibrate și spălate (0-4, 4-8, 8-16 și16-32 mm), precum și refuz de ciur +32. Recuperatorul de nisip T150, cu o capacitate de recuperare a nisipului de până la 150 t/h poate produce (opțional) două sorturi de nisip (ex. 0-2 mm și 0-4 mm).
Sistemul de spălare al stației oferă o eficiență unică pe piață, datorită sistemului de prespălare la descărcarea materialului pe ciur care asigură o calitate înaltă precum și distribuția uniformă a materialului pe întreaga lățime a ciurului pentru o productivitate maximă. Duzele sistemului de spălare sunt poziționate contra sensului deplasării materialului pe ciur ceea ce permite obținerea unor sorturi neinfestat, crescând de asemenea capacitatea de producție.
Cuva colectoare de sub ciur este căptușită cu cauciuc (pentru protecție la abraziune) și are un sistem hidraulic de ridicare și coborâre ce asigură un acces ușor la schimbarea sitelor. Roata desecatoare și spirala recuperatorului de nisip T150 au viteză variabilă și sunt independente una față de cealaltă ce permite o recuperare eficientă a părții fine. Opțional, echipamentele pot fi achiziționate cu sistemul Dual-Power, proprietarul având posibilitatea, acolo unde se poate, să alimenteze întreaga stație numai electric.