Informaţii la ziNewsOnlineslideUtilaje pentru construcţiiUtilaje terasiere

CASE anunță noua serie B de utilaje compacte

Constructorul mondial de utilaje CASE Construction Equipment a început o ofensiva puternică în ultimii ani pe piața internațională a construcțiilor, și nu numai, prin lansarea unor serii din ce în ce mai puternice de utilaje compacte. Pentru un producător full-line, care acoperă cam toate tipurile de utilaje pentru construcții, se poate ca această alegere să ascundă o dezvoltare viitoare a unor utilaje speciale cu o putere de lucru și echipamente cu totul ieșite din tiparul normal.

Deocamdată, utilajele compacte de la CASE fac furori pe mapamond, acestea fiind cu mult mai puternice decât media celor din clasa lor, în concluzie lucrând și cu echipamente de capacitate mai mare. Designul lor a suferit modificări, deoarece stabilitatea este esențială, și din acest motiv probabil au fost dezvoltate mai multe modele pe șenile, dar nu în defavoarea gamelor complete de încărcătoare compacte pe pneuri.

În acest context, rămâne să descoperim ce aduce noua serie B de utilaje compacte, care include 14 modele, din care 5 pe șenile. Și o notă în plus pentru randamentul lor pe șantier: toate aceste modele au o interfață de lucru cu operatorul complet reproiectată.

Putere mai mare = echipamente cu o productivitate mai mare

Deși constructorul mondial pune un accent deosebit asupra unui nou mod de lucru, mai simplu pentru operator, dar și mai eficient pentru întreg șantierul, nu trebuie uitată exact “inima” fiecărui utilaj,  motoarele de ultimă generați care le oferă întreaga putere necesară. Mai precis, toate modelele din seria B, cu excepția CASE  SR160B, pentru a îndeplini cerințele celor mai exigente norme de poluare, au integrat fie un sistem de recirculare a gazelor de evacuare răcite (CEGCR) și un filtru ceramic final cu catalizator DOC, ce nu necesită întreținere, fie pentru motoarele de 90 CP, același sistem CEGCR dar completat de un sistem de reducere selectivă SCR, cu un filtru ce arde particulele mari de noxe la ieșire, deci care trebuie reumplut din timp în timp cu motorină.

Dar dacă motoarele și mai ales sistemele de filtrare a gazelor arse nu necesită o întreținere deosebită, acestea au în schimb un moment motor crescut, acesta fiind de altfel cheia puterii sporite de lucru a acestor utilaje. Mai clar, un cuplu mai mare poate lucra eficient cu un circuit hidraulic de înaltă presiune, în cazul nostru aceasta putând atinge și 276 bar. Astfel, seria CASE B oferă, în funcție de necesitățile șantierului, fie un utilaj cu un circuit hidraulic standard cu debit mare, fie un circuit cu debit mare îmbunătățit, cu presiuni de până la 276 bari, ce permite utilizarea echipamentelor de lucru de mare capacitate. Astfel, acesta poate lucra fără probleme cu freze de asfalt de mare capacitate, de obicei montate pe excavatoare medii, sau, în pentru șantiere cu suprafețe tip green-field sau exploatări forestiere, cu mulcere de putere.

Noua interfață de lucru =cheia spre performanță

CASE Construction Equipment a mai notat o performanță în dreptul noii serii B de încărcătoare compacte, și anume gama diversificată de puteri și dimensiuni, care permit cumpărătorului să aleagă exact utilajul de care are nevoie, și mai ale echipamentul perfect pentru șantierul său. Ceea ce este perfect posibil atunci când ai la dispoziției 15 modele diferite.

Dar schimbarea majoră, ne atrage atenția chiar șeful departamentului de dezvoltare al utilajelor CASE compacte, se regăsește la nivelul sistemului de operare. Acesta oferă acum operatorului o experiență nouă și mai ales intuitivă, care îl va ajuta rapid să atingă cele mai bune rezultate pe șantier, chiar și în cazul începătorilor. Cu alte cuvinte, chiar dacă noua serie păstrează caracteristicile seriilor anterioare, de mare succes în întreaga lume, aceasta aduce ca și noutate absolută integrarea sistemelor operaționale principale într-o nouă serie de interfețe de control care oferă operatorului posibilitatea de a lucra mai eficient dar și mai comod.

Astfel, noile încărcătoare pe șenile dar și skiderele compacte integrate în noua serie B au o interfață de operare complet reproiectată, incluzând noi stâlpi laterali stânga/dreapta, un sistem de pornire cu buton push-start, un control simplu al accelerației precum și comenzi intuitive pentru toate funcțiile de bază ale utilajului. Operatorii pot alege, de asemenea, între comenzile mecanice și electro-hidraulice atunci când se configurează un nou utilaj.

Așa cum era de așteptat, seria B a primit și un nou ecran LCD multifuncțional de 8 inch, care împreună cu o cameră video vin în dotarea standard pentru orice model, aceasta din urmă ridicând nivelul de siguranță al lucrului pe șantier. Noul ecran LCD multifuncțional servește drept centru de comandă pentru mașină, putând fi împărțit pentru ca operatorul să vadă și camera video dar și principalii parametrii de lucru ai utilajului. Camera este funcțională atât pentru mersul înainte, cât și pentru mersul înapoi, oferind o experiență unică. Modelele cu comenzi electro-hidraulice oferă suplimentar posibilitatea de a comuta între modurile de operare ISO și H, prin simpla apăsare a unui buton.

O experiență unică = funcțiile automate 

Operatorul are surpriza să regăsească atât comenzile și funcțiile de comandă și control cu care este obișnuit, precum și altele noi:

– Electro-Hydraulic Control Performance (New): Operatorul poate seta sensibilitatea utilajului (scăzută, moderată sau pentru acționare rapidă) sau, în mod independent, înclinarea, viteza de ridicare și de deplasare a echipamentului de lucru, precum și mișcările  brațului încărcătorului și controlul transmiterii forței la nivelul organului de lucru, astfel putând îndeplini rapid orice tip de lucrare,
– Noua funcție „Creep Speed” le permite operatorilor să seteze viteza mașinii automat, și, în mod independent, viteza de lucru a echipamentului de lucru prin intermediul clapetei de accelerație, astfel atașamentele hidraulice de mare capacitate putând fi folosite la maxim de randament,
– O altă funcție nouă: setarea profilului fiecărui operator. De fapt, computerul central memorează setările de lucru pentru diferite echipamente sau tipuri de șantiere. Astfel, acestea pot fi imediat operaționale, atunci când este necesar.

Dar noutățile nu se opresc aici, setările de protecție ale motorului intrând în acțiune, atunci când sunt activate, în mod automat. Acestea sunt: ”engine shutdown”, ”ignition timeout” și ”engine protection”. Prin utilizarea lor, se extinde durata de exploatare și performanța motorului, a bateriei și a altor sisteme importante
– Pentru managerii de flote: modelele din seria B oferă permanent informații despre orele de funcționare, nivelul lichidelor de lucru, deplasare și mod de lucru, acestea fiind interpretate automat statistic și oferind astfel o perspectivă mai amplă asupra performanțelor mașinilor,
– Au fost introduse noi coduri de defecțiune și depanare, acestea oferind informații descriptive care ajută la identificarea mai bună a problemelor specifice prin care poate trece utilajul și facilitează comunicarea cu dealerul, pentru a determina, dacă este necesar, modul în care mașina va fi depanată.

În același timp, operatorii pot seta nivelul de reacție al comenzilor hidraulice, dar și gradul de înclinare. Nouă capacitate „Creep Speed” permite deplasarea constantă, la viteză redusă, indepedent de viteza de acționare a accesoriilor. Sistemul memorează mai multe profiluri ale operatorilor și diverse sarcini. De asemenea, noile moduri de funcționare ecologice prelungesc durata de funcționare a motorului și bateriei. Pe de altă parte, managerii de flotă pot urmări de la distanță performanța fiecărui utilaj în parte, inclusiv date legate de nivelul lichidelor sau temperatura lor. În plus, noile coduri ale eventualelor erori descriu specificul problemei întâlnite, astfel că găsirea unei soluții optime este mult mai ușor de realizat.

Confortul operatorului în centrul atenției

Încărcătoarele compacte pe șenile și miniîncărcătoarele Case sunt renumite datorită excelentei vizibilități oferite, de până la 360 de grade. Acum, aceasta este îmbunătățită datorită noii camere retrovizoare și noilor oglinzi retrovizoare de mari dimensiuni, oferite în dotarea standard pentru întreaga gamă. Pragul de intrare coborât și geamul frontal mare oferă o vizibilitate excelentă ce permite supravegherea oricărui tip de  atașament în timpul lucrului. Vizibilitatea în spate este acum mai bună, datorită capotei coborâte a motorului.

Pragul cu dimensiuni reduse permite intrarea și ieșirea ușoară din cabină. Seria B de la CASE dispune de una dintre cele mai largi cabine din industrie, oferind un spațiu excelent și implicit mai mult confort. Joystick-urile disponibile pentru modelele electro-hidraulice au fost reproiectate pentru o manevrare mai ușoară, implicit pentru reducerea gradului de oboseală.

Verificările zilnice la toate modelele sunt mai simple acum, datorită punctelor de service bine așezate la nivelul taliei, acestea fiind grupate în partea din spate a utilajului.

Suportul pentru pahare și zonele de depozitare din anumite modele au fost, de asemenea, repoziționate pentru a oferi și mai mult spațiu pentru picioare, iar dotările opționale, precum un radio cu sistem Bluetooth integrat, îmbunătățesc și mai mult confortul operatorului.

CASE Construction Equipment produce mini-încărcătoare de peste 50 de ani, iar noua generație B beneficiază de această experiență din plin. Aceasta oferă acum utilizatorului forțe de rupere extrem de puternice, la nivelul lamei, cupei sau frezei, dar și o gamă de circuite hidraulice auxiliare de mare putere care permit fiecărui utilaj să ruleze sute de accesorii.

Fie că se deplasează pe roți sau pe șenile, stabilitatea este caracteristica principală a acestor utilaje, care permit operatorilor să lucreze cu încredere pe orice tip de teren. În ceea ce privește utilizarea accesoriilor, seria CASE B oferă fie hidraulice auxiliare standard, cu debit mare, fie cu debit mare îmbunătățit, cu presiuni de până la 276 bari ce permit utilizarea  accesoriilor hidraulice de mare capacitate. Funcții opționale suplimentare, precum Ride Control și cea de autonivelare  îmbunătățesc și mai mult performanța generală și eficiența pe șantier.

Articole similare

1 din 987