Informaţii la ziNewsOnlineslideUtilaje pentru construcţii

CASE CE crește eficiența noilor sale gredere seria C

CASE a anunțat o îmbunătățire importantă a performanțelor de lucru ale grederelor sale din seriile 836C și 856C prin introducerea unui nou sistem de control și comandă cu joystick. Acesta oferă acum un control exact al lamei principale de lucru, împreună cu mai multe îmbunătățiri ale sistemului de direcție. Astfel, grederele din seria C care lucrează deja pe șantiere din întreaga lume, oferind performanțe de lucru foarte bune, sunt acuma și mai eficiente și mai exacte, asigurând obținerea unor lucrări de calitate într-un timp și mai scurt.

Precizia de lucru, o componentă importantă a activității unui greder, este acuma adusă la un nivel și mai înalt datorită noului sistem de control electro-hidraulic al joystick-urilor de comandă, operatorul depunând un efort redus în timpul lucrului, ceea ce îi permite să lucreze concentrat și la productivitate înaltă perioade mai lungi de timp. Tot pentru a crește confortul de lucru al operatorului și prin urmare și eficiența acestuia, specialiștii de la Case au implementat o nouă comandă optimizată a lamei și o consolă laterală de comandă și control ergonomică, complet reproiectate.

Eficiența operatorului și a utilajului sunt acum și mai bune, datorită noului sistem Dual Power de schimbare automată a vitezelor și modulului Creep de avans în timpul lucrului.

Motorul său puternic îndeplinește normele de poluare europene Stage V, având un sistem eficient de post-tratare a gazelor arse și un sistem de reducere catalitică selectivă montat pe circuitul de evacuare.

Nu în ultimul rând, noua cameră video montată în partea din spate a utilajului are rolul de a crește semnificativ siguranța acestuia în timpul lucrului, operatorul nemaifiind obligat să întoarcă capul  pentru a verifica dacă are câmp de lucru liber.

Sistem de comandă prin joystick

Controlul lamei de lucru și al deplasării grederului cu ajutorul unor joystick-uri cu comandă electro-hidraulică oferă operatorului un mod de lucru modern, eficient și simplu. Joystick-urile cu control electro-hidraulic sunt încorporate în cotierele scaunului operatorului, acestea fiind la rândul lor reglabile.

Fiecare joystick este echipat cu mai multe comutatoare rotative și butoane, permițând controlul exact al funcțiilor hidraulice de lucru și de direcție. Consola laterală reproiectată conține comutatoare suplimentare care asigură reglaje ale echipamentelor de lucru în funcție de necesitățile  operatorului.

Noul sistem Joystick Steering permite operatorului să conducă utilajul folosind numai joystick-ul din partea stângă. Toate comenzile de direcție, inclusiv virarea roților din față, înclinarea unghiului articulației cadrului și setarea înclinării roții de mare diametru sunt disponibile prin joystick. De asemenea, noua funcție RTC are funcția de a readuce toate comenzile de direcție înapoi, pe poziția centrată, prin simpla apăsare a unui buton. Aceasta permite controlul utilajul fără a fi nevoit să-și ia mâinile de pe manetele joystick-ului, reducând efortul acestuia și crescând productivitatea.

Noua funcție Confort Steering, când este activată, reduce numărul de rotații ale volanului necesare pentru a întoarce complet utilajul. Aceasta are rolul de a controla mai exact volanul, în special în cazul mișcărilor de precizie, întoarcerile complete ale graderului putând fi realizate mult mai ușor, cu doar o mică rotire a volanului.

Funcția Comofort Steering reunește diferitele comenzi legate de direcție într-o singură funcție de control. Odată activate, direcția roții din față, articulația cadrului și înclinarea roții de mare diametru lucrează împreună în timp ce operatorul rotește volanul sau mișcă joystick-ul. Această funcție oferă operatorului posibilitatea de a efectua viraje strânse fără a fi nevoit să se gândească la ce comandă pentru direcție să folosească.

În plus, cu ajutorul funcției TwinLift (ridicare sincronizată) activată, operatorii au posibilitatea de a acționa ambii cilindri de ridicare folosind doar joystick-ul din dreapta. TwinLift face ca operatorul să corecteze mai ușor poziția lamei de lucru fără a fi nevoie să lucreze cu ambele joystick-uri. Această caracteristică ajută, de asemenea, operatorul atunci când nivelează o pantă mai largă, deoarece operatorul poate ridica pur și simplu lama de lucru cu ajutorul unui singur joystick pentru a repoziționa utilajul pentru următoarea trecere.

Tehnologiile de vârf la lucru

Designul lamei de lucru permite un control deplin al operatorului asupra poziționării sale în timpul lucrului, inelul de mare diametru pe care este montat și asigură rotirea sa este încapsulat, cu o frecare interioară scăzută fiind montat pe role care permit o rotire a sa fără șocuri. Designul modern al lamei are ca rezultat mai puține puncte de ungere, cu efecte directe asupra scăderii timpului de întreținere, evitând de asemenea înlocuirea periodică a pieselor de uzură care se degradează în timpul lucrului, ceea ce înseamnă, de asemenea, că costurile pentru client sunt mai mici.

Un cadru în formă de A elimină toate forțele laterale care acționează în timpul lucrului în momentul în care lama funcționează cu poziționare decalată, suportul central putând fi setat din sistemul hidraulic pentru a lucra în cinci poziții diferite. Operatorul poate roti lama cu peste 90° pe fiecare parte, fără o acționare mecanică suplimentară, ceea ce reduce eforturile care apar la nivelul echipamentului de lucru și asigură o finisare superioară a suprafețelor.

Toate grederele CASE din seria C pot fi echipate din fabrică, la comandă, cu sisteme de comandă și control ale lamei adecvate fiecărui tip de utilizare. De exemplu, grederul poate fi livrat clientului într-o configurație plug-and-play, permițând instalarea rapidă a sistemelor de control automat de lucru 2D și 3D. Aceste sisteme automate de control ale lamei permit chiar și celui mai neexperimentat operator să obțină o productivitate mai mare și o calitate constantă a suprafețelor.

Toate grederele din seria C sunt echipate cu motoare FPT de ultimă generație cu 6 cilindri și capacitate de 6,7 litri. Acestea sunt proiectate special pentru greder, unde răspunsul rapid al cuplului este esențial pentru menținerea unui nivel ridicat de productivitate. Sistemul Dual Power oferă o putere crescută a motorului de la treapta a 4-a la a 6-a. În cazul modelelor 836C și 836C AWD, motorul dezvoltă 102 kW (138 CP) de la treapta 1 până la a treia, crescând la 115 kW (156 CP) de la treapta a 4-a până la a 6-a. La modelele mai mari 856C și 856C AWD, motorul dezvoltă 129 kW (173 CP) în primele 3 trepte, și 142 kW (190 CP) în următoarele 3 trepte.

Avantaje pentru un operator eficient

Toate utilajele din seria C dispun de o cabină ROPS/FOPS joasă, montată înspre spate, cu scaun încălzit și suspensii pneumatice, care oferă cele mai bune nivel posibil de confort și vizibilitate pentru operator, menținând în același timp o înălțime de gabarit redusă a grederului, acesta putând fi astfel transportat cu un trailer fără a depăși dimensiunile de circulație liberă pe șosele. Geamurile mari, cu tentă întunecată oferă o vizibilitate excelentă în jurul utilajului, operatorul având o vizibilitate perfectă asupra lamei din poziția șezând. Cameră retrovizoare cu ecran pe bord oferă un grad sporit de siguranță sporit pentru mersul înapoi.

Similare

1 din 981