Eficienţa unui utilaj poate fi verificată numai atunci când îl pui la lucru. Cifrele privind performanţa, datele tehnice și declaraţiile trebuie susţinute pe teren, iar specialiștii Titan Machinery, unicul distribuitor pentru România al utilajelor produse de către Case Construction și Case Agriculture cred cu tărie în acest principiu, în fiecare an având un program încărcat de demonstraţii pe întreg teritoriul României.
Luna iunie a reprezentat un moment important în calendarul acestor demonstraţii, la Oradea fiind prezentate în cadrul unui demo-show bine pus la punct patru utilaje de referinţă: excavatorul pe șenile C210 cu masa proprie de 21 t și cupă de 1,3 mc; buldozerul 2050M cu o greutate de 20 t; încărcător frontal 821F și buldoexcavatorul 695 ST, un produs bine cunoscut și vândut pe piaţa noastră. Invitaţii, reprezentanţi ai celor mai mari firme de construcţii ce activează în România au putut nu numai să le vadă la lucru, dar să și le testeze în condiţii de șantier.
Specialiștii Titan Machinery au fost prezenţi permanent printre invitaţi, pentru a oferi amănunte despre modul de utilizare, performanţele și mai ales noile tehnologii integrate în aceste utilaje de ultimă generaţie. Pentru a înţelege mai bine forţa de vânzare și eficienţa reţelei Titan Machinery, trebuie spus că această firmă, fondată acum mai bine de 30 de ani în Statele Unite ale Americii are peste 110 de dealeri răspândiţi pe continentul Nord American, cu peste 2.500 de angajaţi, fiind cel mai important dealer al producătorului Case New Holland CN H. Titan Machinery comercializează la nivel mondial echipamentele de construcţii Case Construction, Case Agriculture, precum și echipamentele New Holland. Piaţa din Europa reprezintă un mare interes pentru dealerul american, acesta făcând un prim pas prin deschiderea în anul 2011 a primei reprezentanţe în România. Până la sfârșitul acestui an va avea deja pe teritoriul Europei 20 de sedii.
Titan Machinery România are în prezent un total de 90 de angajaţi și șapte sedii, urmând ca până la sfârșitul anului viitor numărul acestora să ajungă la zece. Cele peste 200 de echipamente de construcţii, peste 1.000 de tractoare și 165 de combine, precum și nenumărate accesorii furnizate se poate spune că experienţa acumulată de specialiștii grupului pe piaţa noastră este deosebită. Astfel, atenţia lor se îndreaptă din ce în ce mai mult spre oferirea unor soluţii eficiente de utilizare a întregului potenţial de lucru a fiecărui utilaj, pentru ca utilizatorul să poată obţine un profit cât mai mare în urma exploatării acestuia. Un bun motiv pentru ca în cadrul evenimentului din Oradea să fie prezentat unul dintre cele mai eficiente sisteme telematice de control și lucru existente pe piaţa din România, sistemul RTK+.
Real Time Kinematic
Sistemul RTK+ (Real Time Kinematic) a reprezentat un punct de maxim interes pentru participanţii la demo-showul din Oradea. Pentru prima dată în România este prezentată o tehnologie de mare precizie ce asigură o acurateţe în teren de 2.5 cm, cu repetabilitate de la an la an, cu costuri minime de întreţinere și exploatare.
Practic, aplicaţia RTK+ generează o mare varietate de rapoarte (acestea pot fi configurate în funcţie de dorinţele și necesităţile pe teren ale clientului) despre productivitatea, eficienţa și statusul utilajului. Dar această flexibilitate și adaptabilitate pentru fiecare client în parte, acesta putând vedea în timp real informaţiile și analizele oriunde s-ar afla pe mapamond prin simpla accesare a unui computer, nu reprezintă decât o parte din avantajele sistemului RTK+.
Lipsa semnalului sau variaţiile intensităţii reprezintă cea mai mare problemă a tuturor sistemelor de monitorizare, acestea devenind inutile fără un schimb permanent de date între utilaj și serverul central al producătorului. Din acest motiv, reţeaua Titan Machinery RTK+ propune un semnal perfect, prin utilizarea reţelei mobile GSM, ceea ce permite un transfer de date uniform și constant, dar și stabilitate în timp, datorită utilizării simultane a ambelor reţele de sateliţi GPS și GLON ASS care garantează o acoperire perfectă indiferent de condiţiile atmosferice si cele de relief.
Sistemul FAIL-SAFE integrat în acest sistem garantează stocarea și transmiterea ulterioară a datelor, chiar dacă semnalul se pierde, datorită utilizării tehnologiei xFill (semnal secundar), inclusă standard în structura reţelei Titan Machinery RTK+. Prin aceasta, pierderea semnalului este suplinită cu până la 20 minute.
Managementul flotei, Întreţinere Planificată, Securitate, Analize și Rapoarte despre activitatea mașinii, inclusiv analize ale performanţei de lucru sau starea și întreţinerea motorului reprezintă numai o parte dintre informaţiile care sunt puse la dispoziţia proprietarului sau responsabilului cu întreţinerea flotei.