Informaţii la ziNewsOnlineslideUtilaje de cariera si minerit

Construcții Hidrotehnice SA lucrează cu noua stație de sortare de la Sandvik

Sandvik, unul dintre principalii producători mondiali de utilaje, echipamente și soluții complete de concasare și sortare, cunoscut de către constructorii din lumea întreagă, oferă soluțiile sale tehnice performante inclusiv societăților specializate din România. Soluțiile sale la cheie, respectiv stațiile complete de lucru, sunt personalizate în funcție de cerințele fiecărui producător de sorturi minerale.

Echipa de specialiști Sandvik România analizează cu atenție cerințele de randament și situația pe teren pentru fiecare proiect în parte, propunând soluțiile cele mai eficiente ca și costuri, fiabilitate, și care să acopere cerințele de productivitate și calitate ale viitorilor parteneri. Una dintre cele mai recente proiecte finalizate ale echipei include realizarea unei stații complete de sortare pentru societatea Construcții Hidrotehnice SA.

Cea mai bună soluție tehnică și comercială

Construcții Hidrotehnice este una dintre cele mai vechi societăți specializate în activități de construcții hidrotehnice, civile și industriale, fiind prezentă pe piața din România din anul 1978. Cu un portofoliu impresionant, bazat în principiu pe lucrări de construcții hidrotehnice, societatea este într-o continuă dezvoltare, unul dintre cele mai noi proiecte ale sale implicând stația sa de sortare a agregatelor minerale din zona barajului râului Siret.

Proiectul noii stații de sortare a fost realizat integral de către Sandvik România, acesta incluzând, pe fluxul de alimentare, un buncăr de 30 mc cu grătar separator de 100 mm cu alimentator vibrant model Sandvik SP0715, un ciur cu mișcare circulară Sandvik SA1854 cu patru nivele de sortare, echipat cu site din poliuretan cu hidrociclon, care permite livrarea a 5 sorturi naturale: 0-4 mm / 4-8 mm / 8 -16 mm /16 – 32 mm / 32 – 100 mm. Stația asigură un randament maxim de 200 tm/h.

“Încă din prima faza a discuției, beneficiarul acestei investiții, Construcții Hidrotehnice SA, a fost de acord cu modelul de stație prezentat de Sandvik, model deja consacrat și prezent tot mai mult în această zonă a țării“ – Florin Popa, Sales Engineer, Sandvik Rock Processing Solutions

Domnul Florin Popa, coordonatorul din partea Sandvik Rock Processing Solutions a acestui proiect, a participat direct la realizarea putem, spune chiar dinainte de lansarea lui: „Vizita organizată cu beneficiarul la o aplicație similară montată de Sandvik în anul  2022 a reprezentat confirmarea că o astfel de propunere reprezintă cea mai bună soluție tehnică și comercială pentru acest tip de investiție“.

Redacția Utilaje&Construcții Ce planuri de dezvoltare aveți în viitor pentru piața din România?

Florin Popa: Pe piața din România se observă deja de câțiva ani o orientare clară a investitorilor din această industrie către calitate și servicii complete de eficientizare a fluxurilor de producție. În primul rând, trebuie menționat faptul că orice discuție legată de o nouă investiție sau retehnologizare a unei aplicații existente pleacă de la o analiză minuțioasă legată de optimizarea și personalizarea producției în funcție de necesarul fiecărui beneficiar. Suntem alături de clienții Sandvik și de viitorii clienți cu analize tehnice detaliate, analize de cost legate de productivitate, și venim permanent în întâmpinarea acestora cu propuneri care duc la îmbunătățirea și eficientizarea costurilor de operare.

Redacția Utilaje&ConstrucțiiCum sunt văzute stațiile de sortare Sandvik de către clienții din România și cum vedeți dezvoltarea viitoare a acestui segment?

Florin Popa: In acest moment putem spune cu certitudine că o stație de sortare Sandvik reprezintă soluția optimă din toate punctele de vedere. Acest lucru este deja confirmat de ultimele stații de acest tip implementate de Sandvik pe piața din România. Ciurul cu 4 nivele Sandvik SA1854, cu o suprafață utilă de 9 m2 pe nivel a confirmat pe deplin așteptările clienților, fiind prezent în majoritatea aplicațiilor noi livrate de Sandvik în ultimii ani. Fiabil, puternic și extrem de eficient, acest ciur echipat cu un motor de 30kw , site din poliuretan și sistem de ungere cu ulei satisface pe deplin cele mai exigente solicitări ale clienților. Utilizat preponderant în sortarea balastului, a demonstrat în timp o fiabilitate deosebită la o încărcare constantă de 200 tone/oră. Sistemul de spălare cu duze pe fiecare etaj, cu posibilitatea reglări debitului de apă, reprezintă o soluție extrem de eficientă pentru obținerea de sorturi de calitate, optimizând consumul de apă în timp real.

Pentru următoarea perioadă Sandvik le propune operatorilor economici din domeniu soluții personalizate și adaptate nevoilor lor, având certitudinea că experiența și profesionalismul echipei Sandvik va duce garantat la găsirea celei mai bune variante de obținere a calității agregatelor și a optimizării costurilor de exploatare.

Redacția Utilaje&ConstrucțiiCe ne puteți spune despre soluțiile de finanțare Sandvik ?

Florin Popa: Pentru majoritatea investițiilor, Sandvik poate veni cu propunerea unui sistem de finanțare propriu pentru echipamente demonstrând astfel, pe lângă suportul tehnic, că există și deschidere în găsirea unei soluții avantajoase din punct de vedere financiar pentru demararea unor astfel de proiecte. În ultimii ani peste 90% dintre soluțiile de finanțare alese de client au mers către sistemul de finanțare propus de Sandvik.

Construcții Hidtrotehnice SA, o firmă axată pe calitate

“Compania noastra are în vedere alinierea la standardele moderne de calitate privind obținerea de agregate naturale, și pe viitor concasate, pentru realizarea lucrărilor proprii cât și pentru creștere portofoliului de clienti. În acest context, ținând cont că piata agregatelor este in creștere, am luat această decizie de a investi într-o stație nouă de sortare, și acum putem spune cu siguranță că aceasta investiție a devenit un etalon al calității, randamentului și eficientei costului de operare în această zonă, în continuare urmând să extindem desfacerea agregatelor obținute și către alți beneficiari“ – Holban Titi, director general Construcții Hidrotehnice

Redacția Utilaje&ConstrucțiiO dată cu punerea în funcțiune a noii stații proiectate și construite de Sandvik, ce impact a avut asupra afacerii dvs în zonă?

Holban Titi: În prezent, au fost atinși toți indicatorii de performanță propuși: consum de energie redus, reducerea cheltuielilor legate de personal, flux de lucru continuu, costuri zero de mentenanță, și cel mai important, o calitate premium a produselor finite. De altfel, se poate observa că după pornirea acestei noi stații a crescut considerabil solicitarea beneficiarilor din zonă, lucru care demonstrează încă o dată că în industria noastră calitatea este pe primul loc.

Redacția Utilaje&ConstrucțiiAveți în vedere dezvoltarea a noi proiecte de profil împreună cu specialiștii Sandvik?

Holban Titi: Avem deja în calcul dezvoltarea în continuare a acestei noi stații alături de Sandvik prin integrarea unui concasor cu con CH420, care să ne permită obținerea sorturilor și din piatră concasată. Propunerea Sandvik în acest sens a fost să configurăm și să poziționăm deja noua stație de sortare astfel încât pe viitor să poată integra cu ușurință un concasor cu con, în contextul creșteri cererii de sorturi concasate în zonă.

Redacția Utilaje&ConstrucțiiCum apreciați colaborarea cu Sandvik in realizarea acestui proiect? A-ți recomanda soluțiile Sandvik și altor operatori din domeniu?

Holban Titi: Specialiștii noștri au înțeles încă din faza de proiectare că este extrem de important ca stația sa fie realizata conform celor mai înalte criterii de calitate, iar rezultatul final corespunde pe deplin așteptărilor. Am avut ocazia sa lucrăm cu o echipă foarte bine pregătită din punct de vedere tehnic și care a venit permanent în întâmpinarea cerințelor noastre, dovedindu-se astfel că alegerea Sandvik este o soluție câștigătoare. Din acest motiv, recomandăm cu încredere oricărui investitor din domeniu să apeleze cu încredere la Sandvik.

Articole similare

1 din 952