Informaţii la ziNewsOnlineUtilaje pentru construcţiiUtilaje terasiere

Graderele CASE cuceresc Europa

CASE Construction Equipment este unul dintre puţinii producători mondiali de utilaje full-line. Atunci când marile firme de construcţii apelează  la un producător de această talie, doresc să obţină maxim de beneficii, din punct de vedere al productivităţii și, cum este normal, să primească dintr-un singur loc toate utilajele necesare, indiferent de capacitatea de lucru și de complexitatea lor constructivă. Din acest motiv, introducerea în linia de fabricaţie a noii serii C de gradere, utilaje complexe și de neînlocuit în cazul lucrărilor ce presupun suprafeţe mari de teren a fost tratată cu maximă atenţie de către CASE.

Văzute pentru prima dată la Intermat în 2015, modelele de 13 şi 16 tone din seria C, 6×4 sau 6×6, sunt tot mai prezente în Europa şi nu numai: „Combinaţia dintre motoarele puternice şi eficiente, tehnologia Hi-eSCR şi transmisiile Ergopower face ca utilajele din gama C să fie greu de concurat pe un şantier. Datorită controlului extrem de precis şi al confortului ridicat al operatorului, nici nu e de mirare că maşinile din această serie au un asemenea succes printre constructori şi firmele de închirieri din toată Europa”, a declarat Massimiliano Sala, Product Manager CASE pentru Europa, Africa şi Orientul Mijlociu.

Graderele CASE sunt extrem de populare în România, Ungaria şi Bulgaria. În ţara noastră, de exemplu, compania de drumuri din Vâlcea a cumpărat un CASE 856C, dar şi două buldoexcavatoare. În Ungaria, a fost livrat un CASE 836 C 6×6, care lucrează deja în jurul oraşului Tata, aflat în nord-vestul ţării, pentru construirea unor drumuri, dar şi la diverse amenajări peisagistice. În Bulgaria, compania PIMK, care deţine o carieră şi se ocupă şi de transport, a cumpărat, de asemenea, un grader 856 C. El este pus deja la treabă şi participă la construirea unei şine de cale ferată între oraşele Pazardzhik şi Septemvri. În plus, în curând, compania bulgară intenţionează să intre şi în sectorul construcţiei de drumuri, unde CASE 856 C îi va fi extrem de util.

În vestul Europei, în Spania, primul 856 C a fost vândut de către Simorra Group, dealerul CASE în zonă, către Consiliul Regional al zonei Terra Alta. Utilajul este folosit pentru întreţinerea şoselelor şi a drumurilor forestiere pe cei 743 de kilometri pătraţi ai zonei respective. Tot în Spania, un alt CASE 856 C a ajuns în grija localităţilor locale din Segovia. Aceste utilaje sunt la fel de populare şi în Franţa. De exemplu, în Paris, Veiga TP a fost printre primele companii care au cumpărat un CASE 856 C echipat cu sistemul de ghidaj Leica, folosind acest utilaj pe mai multe şantiere. La sud, în Lyon, compania de închirieri Barret Reglages Ganathains a cumpărat un asemenea grader pentru un proiect important desfăşurat chiar în centrul oraşului, unde piaţa Bellecour, de 62.000 de metri pătraţi, a devenit strict pietonală pentru diverse festivaluri şi competiţii sportive. Pentru a crea condiţiile perfecte pentru un turneu de „petanque”, de exemplu, a fost nevoie ca piaţa să fie acoperită cu un strat gros de nisip. Primarul a apelat la ajutorul dealerului CASE Griset Materiels BTP, care, la rândul lui, a cerut ajutorul companiei de închirieri. Sarcina a fost îndeplinită într-un timp record, spre bucuria participanţilor şi a publicului. Tot în Franţa, dar în zona Pirineilor Mijlocii, a ajuns şi un grader CASE 856 C 6×6, care a fost folosit pentru amenajarea unui drum de 11 kilometri care să le permită fermierilor din zonă să îşi ducă turmele în munţi pe durata verii.

În Italia, primul 856 C a ajuns în custodia autorităţilor din Cittadella Pieve, unde se ocupă deja de întreţinerea drumurilor. Pe de altă parte, în Germania, compania de închiriere Hermann Hinnenkamp a cumpărat opt gradere pentru proiecte importante din toată ţara. Comanda, care includea şase gradere 836 C şi două 856 C, a fost finalizată la expoziţia Bauma, din luna aprilie, fiind predate personal proprietarilor, Marco şi Hermann Hinnenkamp, de către echipa de vânzări din Berlin.

Graderele CASE nu au nevoie de filtru de particule sau EGR pentru că au fost construite cu ajutorul unei tehnologii de ultimă generaţie, dezvoltată şi patentată de către producătorul de motoare FPT Industrial, denumită HI-eSCR (Selective Catalytic Reduction). Drept urmare, motoarele îndeplinesc normele de poluare  Tier IV Final, fiind extrem de performante şi eficiente, în acelaşi timp. De altfel, pentru designul său, dar şi pentru inovaţiile tehnologice, CASE 856 C a şi primit premiul de excelenţă acordat de revista Diesel Progress. Graderele CASE asigură şi un mediu de lucru plăcut pentru operator, fiind confortabile şi foarte uşor de controlat. Transmisia Ergopower permite schimbări line ale treptelor de viteză, dar şi găsirea echilibrului perfect între viteza de lucru şi puterea aplicată a utilajului. Pentru o flexibilitate şi mai crescută, graderele CASE pot fi echipate din fabrică cu cele mai des întâlnite sisteme de control al lamei.

Articole similare

1 din 974