CASE Construction Equipment nu este numai unul dintre cei mai importanți constructori mondiali de utilaje terasiere, dar și unul dintre deschizătorii de drumuri în acest domeniu vital pentru dezvoltarea economiei mondiale. primele sale gredere fiind lansate pe piață în anul 1934. De altfel, grederele CASE au fost primele din lume echipate cu un sistem de ghidare automată a lamei, fiind recunoscute ca având cea mai bună tracțiune integrală din clasa lor. Dotate cu un motor puternic FPT Stage V ce include tehnologia Hi-eSCR, grederele din seriile C și D necesită timpi scurți de întreținere datorită unor caracteristici constructive de calitate, precum inelul de rotire capsulat. Rezistența lor legendară le recomandă pentru cele mai dure șantiere de mari dimensiuni, solicitante, precum cele destinate construcției de autostrăzi sau infrastructurii feroviare.
Bazându-se pe o moștenire tehnologică puternică, legendarele gredere seriile C și D sunt disponibile prin importatorul unic al întregii game de utilaje CASE CE, societatea Titan Machinery Romania, unul dintre cei mai importanți distribuitori naționali de utilaje terasiere. În România Titan Machinery a dezvoltat o rețea puternică de 14 sucursale care acoperă în mod uniform între teritoriul țării, pentru ca fiecare utilizator al unui utilaj achiziționat să poată avea garanția că acesta lucrează fără opriri neprevăzute perioade cât mai lungi de timp, indiferent pe ce șantier se regăsește.
Mai sigure, mai eficiente, mai simplu de transportat și de lucrat
Cele mai noi serii de gredere CASE sunt concepute pentru a oferi numeroase avantaje utilizatorului, constructorul fiind atent la orice detaliu, inclusiv la confortul operatorului, un element important atunci când vorbim de un utilaj avansat tehnologic și care trebuie utilizat eficient. Astfel, acestea sunt echipate cu o cabină ce îndeplinește cele mai noi norme internaționale de integritate structurală, normele ROPS/FOPS, referitoare la rezistența la răsturnare sau la deformare. Cabina este proiectată cu un profil jos, aceasta având o vizibilitatea unică pe piață asupra echipamentelor de lucru. De asemenea, înălțimea totală redusă simplifică transportul utilajului între șantiere, nefiind nevoie de aprobări speciale, necesare în cazul transporturilor agabaritice. Geamurile cu tentă închisă asigură o vizibilitate perfectă pentru operator chiar și atunci când soarele strălucește puternic. Tot la capitolul vizibilitate, un alt punct forte este dat de geamurile mari față/spate, care garantează un control optim al echipamentului, indiferent de teren.
Consola de lucru a operatorului are prevăzut acuma un nou ecran tactil, care afișează în timp real toate informațiile referitoare la funcționarea utilajului, precum și cele legate de intervalele și punctele de întreținere, tot pe același ecran fiind recepționate și imaginile de la camera de recul. Ecranul tactil este poziționat deasupra consolei centrale de comandă, complet reproiectată. Operatorul are la dispoziție și o a doua consolă de lucru, situată pe partea dreaptă a cabinei, care include cheia de contact, noua accelerație electronică, un suport pentru pahare și porturi de încărcare USB. Pe partea stângă a cabinei există un compartiment de depozitare spațios, echipat cu o curea de cauciuc și o plasă pentru fixarea obiectelor din interior.
Noile autogredere din clasele C și D sunt ofertate în dotarea standard un sistem de comandă bazat pe joystick electro-hidraulic, păstrând însă și acționarea clasică, cu leviere mecanice, ceea ce înseamnă că operatorul are posibilitatea să aleagă modul în care lucrează, în funcție de experiențele anterioare de șantier Ambele modele vin în echiparea standard cu un scaun încălzit, cu suspensie pneumatică. Sistemul electro-hidraulic de comandă are la bază joystick-uri de înaltă precizie, cu deplasare pe trei axe, integrate în cotierele multi-reglabile, oferind astfel un confort maxim pentru operator în timpul lucrului. Joystick-urile sunt echipate cu mai multe comutatoare cu role și butoane, care permit controlul celor mai importante funcții de lucru ale utilajelor. Aceleași joystick-uri asigură, de asemenea, un control precis al tuturor mișcărilor echipamentului de lucru atunci când lucrează în pantă, operatorul putând controla cei doi cilindrii de ridicare cu un singur joystick datorită sistemului TwinLift.
Despre motorul Dual Power Performance
Noile gredere sunt echipate cu un motor diesel FPT cu șase cilindri ce îndeplinește cerințele de poluare ale normelor Stage V, având integrat sistemul antipoluare Hi-eSCR2, acesta oferind o curbă de putere duală, cu comutare automată, în funcție de raportul de transmisie necesar. Puterea maximă este disponibilă pe măsură ce viteza de deplasare crește, cu efect direct asupra productivității utilajului.
Motorul diesel de 6,7 litri dispune de un catalizator de oxidare diesel (DOC) care nu necesită întreținere, precum și de un sistem de post-tratare a gazelor de eșapament prin reducere, sub forma unui convertor catalitic selectiv (SCRoF), acesta putând utiliza atât combustibili cu HVO sau sintetici, de tip XTL.
Deși este un utilaj terasier de mare putere, transmisia specială automată Ergopower permite o schimbare lină a treptelor de putere. Grederele cu tracțiune pe patru roți oferă în plus pentru lucrările de compactare un mod de lucru prin alunecare, care permite compactarea suprafețelor prelucrate, eliminând astfel necesitatea utilizării unor utilaje suplimentare pe șantier. Grederele cu tracțiune pe două sau patru roți pot utiliza, opțional, anvelope de 24 de inchi, speciale pentru suprafețele cu profil neregulat.
Controlul echipamentelor de lucru
Toate grederele produse de către CASE CE pot fi rapid pregătite pe șantier între diferite tipuri de lucrări de terasament, datorită posibilității de a schimba rapid lame de lățimi diferite, integrarea unor extensii de lame, dar și a unui sistem de control a supraîncărcării, a echipamentului ripper cu cinci dinți, montării unor contragreutății suplimentare precum și a unor lămpi LED de lucru suplimentare.
Șasiul în formă de A și lama centrală oferă o stabilitate deosebită, precum și întreaga polivalență necesară pentru diferite aplicații, garantând o capacitate maximă de tăiere la nivelul lamelor.
Lamele de lucru ale grederelor CASE au coroana de rotire încapsulată, montată pe role, fiind astfel evitat jocul la nivelul articulației, reducându-se în același timp gradul de uzură și permițând transmiterea unui cuplu mecanic maxim. Datorită numărului redus de puncte de ungere, necesarul de întreținere periodică este redus, astfel crescând timpii de funcționare datorită unui număr mai mic de opriri și crescând implicit rentabilitatea întregului utilaj. Grederele sunt pregătite din fabrică pentru a fi echipate cu diferite sisteme de control ce permit creșterea în continuare a productivității utilajelor.
Configurarea funcției de control a lamei “plug and play”
Grederele de la CASE sunt eficiente nu numai datorită tehnologiilor de ultimă generație încorporate, dar și datorită posibilității de a putea fi configurate din fabrică direct pentru anumite aplicații specifice. Astfel, de multe ori se pune problema de a muta o cantitate mare de pământ, dar de a asigura și o suprafață de calitate, fără a uita însă de faptul că operatorul reprezintă de fapt elementul esențial care poate face diferența, indiferent de calitatea utilajului.
Până acum, deoarece toate grederele CASE din sunt complet echipate din fabrică cu sistemele de bază de comandă, cablurile și suporții necesari pentru a oferi cele mai bune soluții de control ale lamei. Este o adevărată soluție „plug and play”: clientul trebuie doar să instaleze senzorii suplimentari specifici necesari pentru controlul lamei 2D sau 3D împreună cu afișajul din cabină și sistemul de control al lamei este gata de funcționare.
Kitul de pregătire SiteControl este compatibil cu diferite tipuri de sisteme de control al lamei: Sonic, Laser, GPS sau Universal Total Station. Sistemul automat de control al lamei permite chiar și unui operator mai puțin calificat să obțină o putere de lucru mare și constantă de la grederul CASE, putând duce la final mai rapid activitățile de șantier printr-un număr mai mic de treceri și prin transportul unei cantități optime de material. De asemenea, un operator cu experiență va beneficia din plin de toate oportunitățile sistemului automat de lucru, lucrând mai rapid și într-un mod total independent. În consecință, costurile operaționale ale grederului, care implică consumul de combustibil, orele de funcționare ale utilajului și costurile de întreținere sunt mult reduse.
Cu ajutorul CASE SiteControl, fiecare utilizator poate muta cu ușurință componentele sistemul automat de comandă și control a lamei de la un utilaj de construcții la altul.
Soluțiile after-market
CASE Service Solutions reprezintă o gamă de soluții post-vânzare conectate și neconectate, care garantează o funcționare continuă a utilajelor, fără costuri de întreținere neplanificate și fără timpi de nefuncționare are nu au fost prevăzuți.
Grederele au inclus sistemul de monitorizare și gestionare a flotelor CASE SiteWatch, care permite controlul utilajelor de la distanță. Astfel, prin sistemul de geolocalizare de la distanță se garantează securitatea utilajelor și se împiedică orice utilizare neautorizată a acestora. De asemenea, prin utilizarea sistemului CASE SiteConnect, acest transfer telematic este și mai eficient, distribuitorii zonali de utilaje CASE primind alerte automate despre problemele legate de performanța în lucru a utilajelor și problemele tehnice, aceștia putând asigura astfel servicii preventive de întreținere.
De asemenea, toate grederele beneficiază de întreținere programată CASE Care, care utilizează numai piese și lubrifianți originale, proprietarul putând controla astfel din timp costurile de întreținere.
În plus, specialiștii TITAN Machinery Romania, distribuitorul oficial al întregii game de utilaje CASE în România, pot asigura local o gamă largă de servicii, cum ar fi garanția extinsă CASE Protect și analiza fluidelor CASE, care au rolul de a proteja echipamentele CASE de o uzură prematură și implicit de costuri suplimentare neprevăzute.