Utilaje forestiere

Industria forestieră se pregătește pentru LIGNA 2017

Întregul sector al prelucrării lemnului se va reuni anul acesta, în perioada 22-26 mai, la Hanovra, acolo unde va avea loc expoziția LIGNA 2017, cel mai așteptat eveniment din domeniu. Peste 1.500 de expozanți din 45 de țări și vizitatori de specialitate din aproape 90 de țări vor transforma pentru câteva zile marele târg în punctul internațional de întâlnire la nivel mondial al acestei branșe.

Toți liderii de piață la nivel mondial din Germania, Italia, Austria, Spania, Turcia, Danemarca, China, Suedia, Elveția și Olanda vor participa cu standuri impresionante în care își vor prezenta expertiza, produsele și tehnologiile inovative, atât în cadrul celor 10 hale dedicate expoziției, cât și pe suprafața expozițională aflată în aer liber.

O nouă ediție, un nou concept

LIGNA 2017 le promite celor care îi vor călca pragul o experiență unică. De la unelte inovative, mașini și instalații pentru producția individuală sau în serie, tehnologii de prelucrare a suprafețelor, producția de materiale lemnoase, tehnologii pentru fabricile de cherestea, tehnologii de obținere a energiei din masă lemnoasă, componente pentru mașini și automatizări, precum și tehnologii dedicate domeniului forestier, toate vor putea fi observate îndeaproape și testate, de către vizitatori, pe parcursul celor cinci zile de expoziție.

Pentru ediția din acest an, organizatorii Deutsche Messe și VDMA – Asociația Producătorilor Germani de Mașini și utilaje pentru prelucrarea lemnului – au introdus un nou concept în ceea ce privește organizarea suprafeței expoziționale. Noul domeniu ”Mașini, instalații și unelte pentru producția în serie și individuală”, găzduit începând de la hala 11 până la hala 15 și continuând în hala 27, prezintă mașini pentru prelucrarea lemnului masiv, mașini și instalații pentru producția industrială de mobilă și mașini și unelte manuale pentru producție individuală de lemn și panouri lemnoase.  Domeniul dedicat prelucrării suprafețelor va rămâne în hala 17, dar va deveni un segment de sine stătător.

Și domeniul componentelor pentru mașini și tehnologiilor de  automatizare, aflat în hala 16, va deveni, unul independent. Aici forța motoare va fi reprezentată de producția interconectată și automatizările de proces. Mașinile și utilajele sunt din ce în ce mai des interconectate unele cu celelalte, iar ca o noutate, au fost introduse și tehnologiile roboților. Producția de panouri din masă lemnoasă și domeniul bioenergiei obținute din materie lemnoasă, ambele localizate în hala 26, precum și tehnologiile dedicate fabricilor de cherestea prezentate în hala 25, sunt pe deplin ocupate de companiile lidere de piață din domeniile respective, de expozanții constanți, dar și de expozanți aflați la prima participare la târg.  Tehnologia forestieră va fi prezentată în cadrul spațiului expozițional aflat în aer liber și în pavilioanele expoziționale localizate sub acoperișul de lemn al centrului expozițional, cu un aspect  nou. Astfel, cu o zonă dedicată demonstrațiilor, cu alei tematice, suprafețe de prezentare interactivă, tehnologiile forestiere vor fi în centrul  acțiunilor.

Alături de ”Producția interconectată”, la LIGNA 2017 se vor mai găsi și alte teme de maxim interes, precum ”Processing of Plastics and Composites” (procesarea materialelor din plastic și a celor din compozit), trainingurile și seminariile LIGNA dedicate tâmplarilor și dulgherilor, echipelor de montaj, precum și mult-așteptatul ”Wood Industry Summit”.

Tehnologiile digitalizate vor domina piața

La ediția de anul acesta al expoziției, accentul se va pune pe conceptele inteligente pentru producția interconectată din cadrul șirului de procese individuale aflate în lanțul de prelucrare a lemnului. Soluțiile ce vor fi prezentate la  târg promit creștere și eficiență. De altfel, întregul concept al LIGNA Hanovra le va arăta specialiștilor din domeniu că timpul mașinilor stand alone se apropie de final, automatizarea și interconectarea etapelor de proces urmând să se instituie treptat, în branșă. De altfel, VDMA –  Asociația industriei constructoare de utilaje și instalații din Germania) estimează pentru 2017 o producție record a utilajelor de prelucrare a lemnului, ca urmare a digitalizării.

Despre LIGNA 2017, pe scurt

  • Este cel mai important târg la nivel mondial pentru mașini, utilaje, instalații și unelte pentru prelucrarea lemnului din lume.
  • Va avea un spațiu expozițional record de 122.000 mp.
  • Teme abordate: Unelte, mașini și instalații pentru producție individuală și în serie. Tehnologia industrială a suprafețelor. Prelucrarea panourilor din lemn. Tehnologia de tăiere a lemnului. Bioenergie din lemn. Componente pentru mașini și tehnică de automatizare. Tehnologie pentru industria forestieră.
  • Wood Industry Summit (Summitul Industriei de prelucrare a lemnului), cu tema centrală „Access to Resources and Technology“ (Accesul la resurse și tehnologii), se va desfășura între 23-26 mai, în Hala 26 și va avea mai multe secțiuni: Secțiunea dedicată expozanților, Forum și Matchmaking (mijlocirea directă de contacte de afaceri).

În atenția vizitatorilor români la LIGNA Hanovra 2017!

Cei ce doresc să participe la târg, își pot procura bilete de intrare gratuite scanând codul QR alăturat.

Articole similare

1 din 6