Unul dintre cei mai importanți producători mondiali de utilaje pentru concasare, Keestrack, se bucură de o reputație deosebită datorită echipamentelor sale inovatoare și eficiente din punctul de vedere al costurilor, echipele sale de ingineri dezvoltând permanent noi utilaje care să ofere cea mai bună performanță la cel mai mic cost pe tonă produsă. Prezent activ la cele mai mari expoziții ale lumii dedicate utilajelor de construcții: Bauma, Germania în 2022 și Conexpo, SUA, la începutul acestui an, Keestrack a revoluționat încă o dată lumea producătorilor de echipamente mobile de concasare și cernere prin utilajele sale care includ o serie de inovații unice pe piață.
Concasorul cu impact R5e
Noul concasor R5e este proiectat de la zero, fiind un plug-in complet electric. De asemenea, acesta dispune de o conexiune pentru alimentarea altor echipamente care lucrează împreună, de exemplu un ciur Keestrack montat în aval de concasor. Astfel, acesta nu mai are nevoie de o sursă de alimentar separată. Concasorul recomandat pentru producția de agregate, activități de reciclare, extracție și exploatare poate fi alimentat direct printr-o conexiune la rețeaua electrică locală sau, în cazul în care aceasta lipsește, poate fi utilizat un generator de curent care poate fi așezat la distanță față de concasor, astfel operatorul putând lucra în liniște și cu un nivel de poluare zero.
R5e are o masă proprie de 55 t și o capacitate impresionantă de lucru, care poate atinge 400 t/h. În ciuda dimensiunilor, este foarte mobil și poate fi transportat dintr-o singură bucată, chiar și în echiparea în circuit închis. Echipamentul de pre-sortare cu care este echipat este un double-deck, fiecare sită având dimensiunile de 2.200 x 1.000 mm. În continuare materialul sortat poate fi stocat cu ajutorul benzilor transportoare laterale sau poate fi reconcasat.
Concasorul are o gură de deschidere de intrare de 800 x 1.050 mm și este antrenat de un motor electric de 200kW, acesta antrenând rotorul de impact care are o lățime de 1.000 mm și un diametru de 1.260 mm, cu un moment de inerție extrem de mare, care garantează o productivitate și o stabilitate ridicate. Ciurul de precizie cu 2 etaje, cu dimensiuni de 4.760 x 1.500 mm poate fi utilizat și în circuit închis, opțional permițând obținerea unei fracții medii și fine Fracția medie și cea fină pot fi stocate ca opțiune suplimentară.
R5e poate utiliza, atunci când nu este disponibilă nici o rețea electrică, un generator de 4,5t poate fi amplasat fie pe șasiul concasorului, fie lângă. Fiind plasat într-un mediu mai puțin praf și vibrant, acesta funcționează ca o rezervă de putere. Întreținerea acestuia este, de asemenea, mai sigură și mai ușoară atunci când motorul este plasat la nivelul solului. Atunci când sunt conectate mai multe utilaje în cascadă la un singur generator sau motor, rezultă economii uriașe.
Avantajele sistemului hibrid
În comparație cu unitățile diesel-hidraulice convenționale, sistemele cu alimentare diesel-electric economisesc direct până la 40% din combustibil.
Atunci când mai multe utilaje de concasare/sortare lucrează în cascadă, precum ciururile și benzile de transport, conectate în amonte sau aval între ele, la un singur echipament de alimentare, consumul de combustibil poate chiar să scadă cu 70%. Dacă se utilizează direct conectarea la o rețea de curent electric, economiile sunt și mai mari, deoarece costurile operaționale și costurile de întreținere vor scădea drastic.
Concasorul cu con Keestrack H4e
Un alt utilaj cu acționare 100% electrică lansat de curând este și concasorul cu con Keestrack H4e. Acesta este proiectat pentru a concasa cele mai dure roci și minereuri, piatră, pietriș și agregate.
Echipamentul central de concasare, conul, cântărește nu mai puțin de 9t. Masa concasorului cu con H4e, inclusiv opțiunea ce include un ciur cu 3 nivele și dimensiuni ale sitelor de sortare de 3.600 x 1.500 mm, este de 45 t. complet echipat. H4e dispune de o conexiune electrică pentru a funcționa complet electric, la fel ca toate unitățile Keestrack e-driven, precum și o conexiune pentru a se conecta la alte echipamente e-driven.
H4e are propriul diesel/generator la bord, care produce curentul necesar pentru funcționare atunci când nu se poate conecta direct la rețea. Concasorul cu con H4e poate prelucra materiale cu diametrul maxim de 185 mm, reglarea distanței dintre manta și con (C.S.S.) minim/maxim este cuprinsă între 6 și 38 mm, în funcție de configurația camerei concasorului. Productivitatea orară este de 208 t/h, puterea motorului electric de antrenare fiind de 251 kW.
Scalperul Keestrack K6
Este cel mai productiv scalper existent în prezent pe piață, fiind de altfel și utilajul cu care Keestrack s-a lansat pe piața internațională. K6 a fost lansat în producție în 1996, și datorită unei dezvoltări tehnice continue, acesta a ajuns în prezent la o productivitate de 600 t/h. Sita sa alungită, cu dimensiuni de 4.500 x 1.800 mm, alimentatorul standard heavy duty, conceput să reziste la cele mai grele sarcini și capacitatea de reglare hidraulică a înclinării sitelor sunt elemente tehnice care îi asigură supremația pe piață, acesta garantând în același timp utilizatorului cel mai mic cost pe tona de material concasat. Numeroasele opțiuni disponibile și platformele de sortare eficiente recomandă modelul K6 ca fiind recomandat pentru obținerea oricărui sort, de la dimensiuni mari până la masa fină.
Fiecare utilaj Keestrack este proiectat pentru a asigura cel mai bun acces al echipelor de service, reducându-se astfel la minim timpii de întreținere și reparații. Astfel, K6 are cutia sitei basculabilă hidraulic, accesul la fiecare dintre punțile sale fiind astfel foarte simplu, la fel și înlocuirea lor.
K6 este disponibil în variantele diesel/hidraulic, diesel/electric și într-o versiune ZERO unde nu există motor cu ardere la bord, ci doar motoare electrice.
Concasorul cu impact Keestrack R3
Acesta include numeroase inovații marca Keestrack, garantând un nivel înalt de siguranță în timpul lucrului. Designul concasorului cu impact R3 a câștigat mai multe concursuri europene de design, unul dintre ele fiind premiul Red Dot. Este foarte compact și ușor de transportat, având o capacitate de lucru maximă de 250 t/h. Echipat cu sistem de alimentare cu vibrații și o sită de presortare cu dimensiuni de 1.200 x 920, acesta are o gură de alimentare de 770 x 960 mm și un rotor cu un diametru de 1.100 mm și o lățime de 920 mm. Sortarea finală se face pe 2 etaje, dimensiunea sitelor fiind de 3.100 x 1.400 mm, masa sa proprie fiind de 32t.
Keestrack R3 este disponibil cu acționare diesel/electrică și sistem plug-in.
Concasor cu fălci Keestrack B7
Specialiștii Keestrack au proiectat concasorul cu fălci B7 pentru a face față celor mai grele sarcini, în special celor mai dure roci cu care se lucrează în industria de minerit și în cariere. Concasorul cu fălci B7 are un sistem de alimentare cu vibrații și alimentator vibrant Grizzly în 2 trepte, de 2,200 x 1,080 mm, și o platformă inferioară din plasă de sârmă de 1,450 x 870 mm, acestea având rolul de a optimiza procesul de concasare și pentru a reduce gradul de uzură al echipamentului.
Diametrul maxim al materialului de alimentare este de 700 mm, deschiderea gurii de alimentare fiind de 1.200 x 830 mm iar reglarea C.S.S. se face între 75 și 250mm. Concasorul cu fălci este echipat cu sistemul brevetat N.S.S., non-stop, care protejează echipamentele concasorului de materialele care nu pot fi concasate, resetând C.S.S. automat în timpul lucrului. Concasorul cu fălci B7 are o masă totală de 70t.