Între 15 şi 21 aprilie, la Bauma, pe o suprafaţă de 14.000 mp, Grupul Liebherr va expune numeroase produse şi inovaţii tehnologice din fiecare arie de expertiză în domeniul utilajelor pentru construcţii şi minerit. Punctul central de întâlnire pentru vizitatori va fi standul din zona exterioară, care a fost utilizat pentru prima dată la ediţia din 2010 a expoziţiei. Lucrările pentru ridicarea construcţiilor au început în noiembrie 2012.
Lista utilajelor expuse la standul exterior cuprinde opt macarale turn, zece macarale mobile, patru macarale pe şenile, un utilaj pentru foraj rotativ, trei excavatoare pe pneuri, şapte excavatoare pe şenile, opt încărcătoare frontale, trei încărcătoare pe şenile, un lansator de ţevi şi un manipulator telescopic, şase modele din programul de tehnologie a betonului, două manipulatoare, dar şi o basculantă cu şasiu articulat, un dumper şi un excavator pentru minerit.
La Bauma, vizitatorii vor avea ocazia să vadă pentru prima dată noua gamă de încărcătoare frontale din clasa medie, complet reproiectată. Modelele L 524, L 538 şi L 542, conforme cu standardele de emisii Tier 4i, beneficiază de o serie de îmbunătăţiri, în special în ceea ce priveşte eficienţa şi siguranţa în operare. Performanţele şi stabilitatea utilajului, puterea motorului, dar şi puterea hidraulică sunt superioare celor din seria precedentă. De asemenea, şasiul a fost ranforsat pentru a face echipamentele mai rezistente şi durabile.
Inovaţii pentru o productivitate ridicată
Sistemul hidraulic de schimbare rapidă, LIKUFIX, care s-a bucurat de succes pe excavatoarele hidraulice Liebherr, este acum disponibil pentru încărcătoarele frontale medii. Ataşamentele de lucru pot fi cuplate sau decuplate în doar câteva secunde de către operator, direct din cabină.
Circuitele hidraulice sunt conectate în aceeaşi manieră, fiind astfel eliminate scurgerile de lichid hidraulic. Ca şi pentru seriile anterioare, cumpărătorul are posibilitatea de a alege, fără costuri suplimentare, între un sistem de bare articulate în Z, pentru aplicaţii standard sau un sistem de bare paralele, pentru aplicaţii industriale.
Pentru noile încărcătoare frontale medii, producătorul german a păstrat conceptul de acţionare hidrostatică, căruia i-a fost adăugat sistemul Liebherr Power Efficiency (LPE) pentru a creşte capacitatea de manevrare şi eficienţa utilajului. Comparativ cu alte încărcătoare din clasa lor, acest concept inovator reduce consumul de combustibil cu până la 25% pentru noua serie Liebherr.
Conceptul de design Liebherr, ales pentru noua gamă de încărcătoare frontale asigură capacităţi de manevrare superioare comparativ cu seriile precedente, întrucât capacitatea de descărcare este mai ridicată în ciuda greutăţii proprii reduse a utilajelor.
Noua generaţie de motoare diesel este mai prietenoasă cu mediul înconjurător şi în plus, i-au fost aduse o serie de îmbunătăţiri: sistemul de injecţie cu common-rail optimizează procesul de ardere şi reduce emisiile poluante. Convertizorul catalitic combinat cu un filtru de particule diesel controlează emisiile.
Cabina, mai spaţioasă şi mai sigură, beneficiază de suprafeţe vitrate mai mari, pentru a asigura o vizibilitate mai bună de jur împrejur. Noile încărcătoare frontale sunt şi mai stabile, cu un control al direcţiei precis, acest lucru datorându-se celor doi cilindri de direcţie instalaţi în standard pe toate modelele din generaţia „Allrounder“. Modificările de design aduse şasiului au contribuit la creşterea stabilităţii, chiar şi atunci când utilajele se deplasează la viteze relativ mari. Denivelările serioase ale suprafeţelor sunt compensate de axul oscilant spate.
Toate punctele de mentenanţă pot fi accesate uşor şi în siguranţă de la nivelul solului, deschizând o singură capotă. Acest lucru este posibil deoarece motorul în cazul acestor modele a fost întors la 90°. Aşezarea transversală a radiatorului reduce volumul de muncă necesar pentru curăţare. Performanţele sistemului de răcire au fost îmbunătăţite pentru a corespunde noilor cerinţe tehnologice.