– Producție de asfalt HMA (Hot Mixed Asphalt – asfalt la temperatură înaltă) la un preț imbatabil,
– Producție de asfalt WMA (Warm Mix Asphalt – afalt la temperatură redusă), eficient și la costuri scăzute,
– Producție de asfalt nou utilizând un procent mare de asfalt vechi reciclat, RAP,
– Costuri totale de exploatare reduse.
Societatea Green Equipment este unul dintre cei mai importanți specialiști din România în domeniul producerii de asfalt, fiind distribuitorul unic pentru România al stațiilor de Marini. Pentru fiecare solicitare de stație de asfalt, o echipă de manageri de proiect și experți este disponibilă pentru a găsi o soluție, împreună cu viitorii proprietari, care respectă reglementările în vigoare, specificațiile tehnice solicitate, totul cu garantarea unui consum redus de energie, de emisii de CO₂ și poluare. De asemenea, tehnicienii Green Equipment oferă asistența tehnică necesară în fiecare etapă a ciclului de viață al fabricii.
BE TOWER, eficientă din toate punctele de vedere
Specialiștii MARINI au utilizat toate cunoștințele lor tehnice, experiența cumulată în zeci de ani de producție pentru a construi o stație de asfalt extrem de eficientă pentru proprietar. Iar eficiența acoperă de această dată cam tot ce este important pentru un utilizator.
Datorită unei amprente reduse la sol, BE TOWER se integrează cu ușurință în mediul înconjurător. Comparativ cu o stație tradițională cu componente la sol, BE TOWER economisește până la 40% din spațiul șantierului.
Eficiența energetică a întregii construcții este unică pe piață, deoarece principalele puncte ale stației (sită, buncărele de sub sită, containere de depozitare, filtru etc.), precum și rezervoarele de depozitare ale bitumului sunt placate cu material izolator supradimensionat, ce garantează punți termice reduse.
Transportul și asamblarea reprezintă de asemenea alte puncte forte pentru proprietar, deoarece orice camion, tren sau navă pot încărca containerele Marini și le poate expedia în întreaga lume în cel mai scurt timp posibil. Fiecare piesă este protejată împotriva agenților meteorologici (foarte dăunători în cazul transportului maritim), daunelor accidentale rezultate din manipulare, sau din furtul pieselor componente.
Toate modulele sunt pre-asamblate din fabrică, unde sunt efectuate, de asemenea, teste înainte de expediere pentru a economisi timp și pentru a preveni problemele ce pot apare la locul de asamblare. Astfel, montarea pe teren este aproape intuitivă și stația poate fi pusă în funcțiune rapid. De asemenea, atunci când lucrează, accesul ușor la toate părțile sale asigură o siguranță sporită și operațiuni de întreținere mai rapide.
Economii importante la fiecare tonă de asfalt produsă
Investiția într-o stație MARINI BE TOWER asigură proprietarului producerea unui asfalt de cea mai bună calitate prin tehnologia HMA (Hot Mixed Asphalt – asfalt la temperatură înaltă) la un preț imbatabil. Fiecare componentă a costului total al unei tone asfalt obținută prin tehnologia HMA este luată în considerare, acestea incluzând: forța de munca, tehnologia de reciclare, agregate, costurile de transfer, piese de schimb, energia folosită pentru a încălzi/usca agregatele, tehnologia de procesare a energiei electrice, energia folosită pentru păstrarea temperaturii bitumului.
Designul inovator al stației de asfalt permite utilizarea tuturor tipurilor de aditivi. Astfel, un kit opțional poate fi integrat în instalație oricând pentru a utiliza fibre de celuloză, pigmenți și polimeri pentru a modifica bitumul (ceară, EVA, SBS, latex), bitum transparent, pulbere de cauciuc, agenți anti-decapare.
De asemenea, stația, cu o investiție minimă, permite obținerea asfaltului la temperatură joasă (WMA Warm Mix Asphalt), acesta fiind produs la o temperatură mai mică de 30 °C, acesta având calități similare cu cel obținut prin tehnologia HMA, dar cu un consum redus de energie.
Utilizarea asfaltului vechi reciclat (RAP) în producția de asfalt nou aduce nu numai economii importante, deoarece producția de bitum este foarte scumpă, dar se încadrează și în normele europene legate de dezvoltarea durabilă și protecția mediului. Astfel, prin utilizarea asfaltului reciclat se realizează o reducere a cantității de deșeuri rezultate din deteriorarea rețelei de drumuri. Utilizarea unei cantități mari de RAP rezolvă problemele uzuale, precum cele legate de stocare aferente materiilor prime, dar și de utilizare a unor cantități mari de agregate minerale care au costuri din ce în ce mai mari de extragere și prelucrare. Nu în ultimul rând, se reduce necesarul de bitum nou, care este un material foarte scump.
MARINI CYBERTRONIC – controlul perfect al fiecărei etape de producție
Cu ajutorul acestui sistem, Marini este acum capabil să ofere următoarele funcții complexe utilizatorului unei stații de asfalt: control automat al procesul de uscare, managementul precis al RAP rece în mixer și funcționalitatea rețetei RAP dinamice.
Controlul automat al procesului de uscare este esențial pentru a asigura o funcționare perfectă. Cybertronic asigură: controlul automat, asigurând și o funcție de feedback în ceea ce privește temperatura de ieșire a materialului, chiar și în prezența materialelor reciclate calde sau reci. Parametrii de control sunt calibrați în funcție de tipul de echipament tambur/filtru și de coeficientul de schimb de căldură gaz/material.
Prin reglarea puterii arzătorului și a vitezei de rotație a tamburului, în funcție de productivitatea cerută și gradul de umiditate a materialul de intrare, Marini Cybertronic contribuie la menținerea stabilă a temperaturii de ieșire a materialului și a temperaturii emisiilor nocive ce sunt preluate de filtrele exterioare.
Gestionarea corectă a RAP rece în malaxor constituie o altă funcție esențială pentru asigurarea unui produs final perfect. Marini Cybertronic recalculează în timp real viteza benzii rulante de alimentare, reglând-o permanent in timpul fazei de dozare.