Productie, transport, si turnare asfalt si beton

Marini Open Days

A devenit deja o tradiție ca în fiecare toamnă, în cadrul zilelor Marini Open Days, fabrica Marini din Alfonsine – Italia să-și deschidă porțile pentru clienții săi din întreaga lume. Anul acesta, evenimentul s-a desfășurat în perioada 18-19 octombrie, bucurându-se de prezența a numeroși participanți veniți din Europa, dar și din Asia sau America de Sud. La un astfel de eveniment nu puteau să nu fie prezenți și specialiștii revistei Utilaje&Construcții, fiind prezentate detaliile tehnice ale tuturor utilajele produse, dar și studiile privind dezvoltările viitoare ale acestora.

Fabrica din Alfonsine, acolo unde se produc nu doar stațiile de asflat Marini ci și întreaga gamă de utilaje Bomag pentru construcția drumurilor, un spațiu prin excelență dedicat inovației și tehnologiei devine în cadrul Marini Open Days un spațiu al ideilor, unde clienții și specialiștii grupului Fayat participă la un schimb de opinii profesionale, discută liber despre problemele și provocările cu care se confruntă în activitățile pe care le desfășoară, stabilesc noi contacte și pun bazele unor noi parteneriate.

De asemenea, invitaților Marini Open Days li se oferă ocazia de a vizita fabrica și de a vedea în mod direct cum sunt produse stațiile de asfalt Marini și utilajele Bomag, ce tehnologii sunt utilizate și care sunt etapele procesului de producție, având șansa unică de a vizita centrul de dezvoltare al echipamentelor pe care aceștia le folosesc pe șantierele din întreaga lume.

Cu o experiență de peste 60 de ani în domeniul proiectării și producției de stații de asfalt și soluții avansate de reciclare, Marini este unul dintre producătorii cu cea mai vastă experiență pe piață. Fabrica din Alfonsine este o unitate de producție modernă, ce beneficiază de cele mai noi tehnologii de producție. Un exemplu în acest sens sunt liniile automate de pre-tratament și vopsire în câmp electrostatic cu vopsea pulbere, atât pentru componentele mari, cât și pentru componentele mai mici, un procedeu care asigură o acoperire perfectă, inclusiv la colțuri sau alte zone greu accesibile.

Această procedură de vopsire prin sinterizare oferă acoperirea întregii suprafețe a piesei, indiferent cât este de complexă cu un strat sau mai multe cu o grosime egală, fără variații și la o densitate ce nu poate fi obținută prin alte procedee de vopsire. Avantajele pentru client sunt mari: durată de viață mult mai lungă a suprafețelor vopsite, protejarea lor excelentă față de agresiunea factorilor chimici din atmosferă, în timpul lucrului și mai ales o rezistență unică la zgârieturi sau lovire.

Linia de montaj a fost integral modernizată, producătorul italian aducând îmbunătățiri procesului de asamblare. Astfel, sub denumirea Fast Project, pentru fiecare dintre componentele principale ale echipamentelor există o schema de management vizual care ajută lucrătorii din linia de asamblare să verifice pașii pentru montarea fiecărei părți a utilajelor, procesele de lucru fiind mult mai eficiente.

“Totul este verificat și pus într-o ordine anume, astfel încât fiecare să știe ce să facă, când să facă și să aibă uneltele la îndemână” ne-a explicat Claudio Merli, Area Sales Manager Marini S.p.A. Iar rezultatele acestei inițiative nu s-au lăsat așteptate. “Am devenit astfel mai eficienți și am reușit să creștem mai mult calitatea produselor.” După ce utilajul sau echipamentul a fost finalizat pe linia de montaj, o echipă multidisciplinară realizează un raport despre operațiunile care au avut loc, insistând asupra aspectelor care nu funcționează perfect, acest efort de calitate având scopul de a optimiza procesul de asamblare și de a le oferi clienților un produs care respectă standardele de calitate impuse de renumele Marini.

În centrul de cercetare și producție din Alfonsine, cu o suprafață de peste 150.000 mp, din care 37.000 mp suprafață acoperită, cei peste 350 de angajați lucrează pe o linie de asamblare flexibilă, putând produce o gamă largă de utilaje, fiecare putând fi personalizat în funcție de dorințele clientului final.

Peste 60 de ani de istorie

Istoria Marini începe în 1899 în orașul Alfonsine, situat pe malul mării Adriatice, compania producând inițial biciclete, motociclete și motorete. În anii ’20, producătorul italian a avut un rol important în dezvoltarea unor game speciale de motoare destinate industriei utilajelor pentru drumuri și întreținere, ulterior producția lor evoluând spre motoare speciale industriale. În această perioadă de început, compania înregistrează 33 de patente pentru invenții, majoritatea fiind integrate în propriile produse. Rezultatele nu s-au lăsat așteptate și un deceniu mai târziu Marini și-a extins activitatea, intrând pe noi piețe, dezvoltând propriile tehnologii, printre care și o stație pentru producția de emulsii și un mic uscător rotativ pentru uscarea criblurilor de mici dimensiuni.

În anii ’60, producția de stații de asfalt s-a diversificat, utilajele produse aici atingând o productivitate de 120t/h, un record pentru acele vremuri. Din anul 1988 Marini face parte din grupul francez Fayat, acest lucru permițând ca activitatea sa să se extindă pe patru continente.

Gama Top Tower

Modelele Top Tower 3000 și Top Tower 4000 sunt “navele amiral” ale producătorului italian. Aceste stații de asfalt au fost permanent modernizate și adaptate cerințelor clienților în ceea ce privește versatilitatea, calitatea, grija față de mediu sau eficiența energetică. Astfel, în prezent acestea îndeplinesc cele mai înalte standarde de performanță impuse de piața internațională a construcțiilor. Gama Top Tower constituie soluția potrivită pentru producerea de asfalt la temperaturi înalte sau medii.

Articole similare

1 din 2