Mini-încărcătoarele frontale reprezintă în continuare unele dintre cele mai bine vândute utilaje pe piața europeană. Chiar dacă fiecare piață are specificul ei, pe unele piețe utilajele de mare capacitate fiind preferate, în altele, precum România – mașinile multifuncționale, totuși încărcătoarele frontale înregistrează volume de vânzare constante.
Succesul lor se datorează rezistenței și manevrabilității deosebite, chiar atunci când lucrează în medii puternic solicitante, dar și a posibilității de a le utiliza la aproape orice tip de aplicație. Datorită cererii ridicate, piața acestor utilaje compacte este una competitivă, aproape toți producătorii internaționali de utilaje de mare capacitate dezvoltând și o gamă de mașini compacte. În acest context internațional, bineînțeles că producătorii specializați în proiectarea și producerea de mini-încărcătoare frontale ies în evidență, de multe ori și datorită unei istorii solide de producție care acoperă zeci de ani. Și dacă tot vorbim de crème a la crème în domeniu, utilajele compacte Mustang merită un loc aparte în acest domeniu.
Cu o experiență ce depășește 60 de ani, Mustang a adus pe piața mondială permanent noi utilaje care să facă față practic oricărei cerințe. Șantierele, fermele de păsări sau de animale, parcurile, grădinile, platformele maritime şi calele navelor sunt doar câteva dintre locurile în care acestea pot fi găsite la treabă. Cea mai importantă caracteristică a încărcătoarelor multifuncţionale este versatilitatea. Graţie impresionantei game de echipamente şi unelte ce pot fi atașate, mini încărcătoarele devin utilajele ideale pentru nenumărate activități. Echipat cu o cupă corespunzătoare, încărcătorul devine cel mai potrivit utilaj în momentul în care trebuie executate şarje de betoane, săpături sau când trebuie încărcat pământ, nisip, moloz, deşeuri, piatră, betoane, cereale, crengi, buşteni, zăpadă etc. Dotat cu un ciocan hidraulic, încărcătorul multifuncțional va ataca cu succes lucrările din cariere şi demolările, iar în momentul în care i se ataşează o lamă, devine un buldozer gata de lucru, în orice anotimp.
Toate acestea sunt doar câteva exemple legate de modul în care aceste utilaje reuşesc să se facă utile, pentru că există peste 50 de echipamente care pot fi instalate pe un mini încărcător frontal. Pe scurt, cei care decid să-şi întregească flota de utilaje cu acest gen de maşini, o fac dintr-un singur motiv: creşterea productivităţii muncii.
Mustang, ca parte a grupului mondial Manitou, oferă acum mai multe beneficii ca oricând proprietarilor acestor mici bijuterii tehnologice, beneficiind de stocuri mari de piese de timp și de garanția unor timpi minimi de imobilizare. În România, unicul importator al mărcii Mustang este compania Brett Motors. Compania română este prezentă pe peste 13 ani pe piața noastră, fiind un nume în domeniul utilajelor compacte, care se remarcă nu numai prin calitatea serviciilor asigurate, ci și prin soluțiile personalizate oferite fiecărui client. Astfel, Brett Motors s-a impus pe piaţa importatorilor de utilaje de construcţii din România drept o companie care nu vinde doar utilaje, ci oferă soluţii reale care se bazează pe experienţa şi profesionalismul producătorilor de utilaje şi echipamente pe care le comercializează.
Uimitoarele încărcătoare pe șenile
Odată cu apropierea expoziției INTERMAT 2018, vă aducem în atenție prezentarea unei game de utilaje care cu siguranță va fi prezentă și în cadrul evenimentului de la Paris, și anume gama Mustang de încărcătoare pe șenile.
De la intrarea pe piața de încărcătoare compacte pe șenile în 2001, Mustang a construit numai utilaje cu o putere mare de lucru și, păstrând tradiția, capabile să preia o gamă largă de echipamente de lucru. Generație următoare de încărcătoare pe șenile RT vine cu numeroase noutăți, cu comenzi intuitive și un spațiu incredibil de mare pentru operator, ținând cont de clasa lor de mărime.
Versatilele încărcătoare pe șenile Mustang seria 1750RT NX T2, 2100RT NX T2 și 2500RT sunt concepute pentru a satisface nevoile exigente ale celor mari contractori, municipalități, amenajări spații verzi de suprafață mare, minerit, fabrici de lactate și lucrări agricole. Chiar dacă sunt concepute ca utilaje compacte, acestea pot lucra ca încărcătoare în domenii care până acum au fost dedicate utilajelor mai mari, precum construcția de drumuri, lucrări de infrastructură, industriale și forestiere.
Inovații pentru o clasă superioară de mașini
Mustang 1750RT NX T2 și 2100RT NX T2 au o putere mai mare, grație noii generații de motoare de înaltă eficiență Yanmar, de 70, respectiv 72 CP și cupluri maxime de până la 294 Nm/1.625 rpm. O mențiune deosebită merită modelul cel mai mare al seriei, Mustang 2500RT, acesta dezvoltând cu ajutorul unui motor Deutz o putere de 74,3 CP și un cuplu excepțional de 330 Nm. La nivelul organelor de lucru, această putere este transformată într-o sarcină maximă de încărcare de 3.240 kg, o valoare de excepție, dacă ținem cont că masa operațională a mașinii este de 5.259 kg.
Noua gamă de încărcătoare compacte pe șenile Mustang aduce și o serie de noutăți absolute pentru acest tip de utilaje, precum sistemul automat de tensionare a șenilelor. În momentul în care motorul este pornit, acestea sunt întinse automat și rămân tensionate tot timpul lucrului, oferind operatorului toate avantajele aduse de sistemul de deplasare pe șenile: acces în zone accidentate, zone umede, instabile, presiunea pe sol fiind redusă, dar și stabilitate mult mai mare, comparativ cu mașinile pe pneuri, aceasta având implicări directe asupra greutăților mai mari ridicate, înălțimii mai mari de descărcare sau a deplasării cu cupa plină. Acest sistem revoluționar creat de Mustang are un impact direct și asupra costurilor de întreținere ale mașinii, durata de viață a șenilelor fiind mai mare cu 15%.
Motoarele de ultimă generație oferă un consum orar redus de combustibil, dar specialiștii grupului au mers mai departe, incluzând o pompă cu debit variabil, care gestionează exact necesarul de forță la nivelul organelor de lucru ale mașinii. În concluzie, motorul nu furnizează decât puterea necesară pentru o anumită activitate, funcționând astfel cu un consum mult redus de combustibil. Cabina operatorului aduce câteva noutăți în domeniu, cea mai importantă fiind unghiul larg de vizibilitate. Astfel, acesta are sub control cupa, până la marginea de atac a acesteia, la nivelul solului. De asemenea, indiferent de echipamentele de lucru montate, vizibilitatea asupra lor este totală, chiar dacă sunt ridicate la înălțimea de lucru maximă.
În plus, operatorul beneficiază de un scaun confortabil cu suspensie pneumatică, suport pentru pahar, două prize de 12 V și un sistem de iluminat intern eficient. Tot la capitolul confort în tipul lucrului, putem remarca cele două suporturi ale joystick-urilor de lucru ce pot fi reglate de către acesta pentru a lucra cât mai comod.