Productie, transport, si turnare asfalt si betonUtilaje pentru construcţii

Noi standarde prin Putzmeister BSA 1407

În aprilie anul acesta, la Bauma 2013, producătorul german Putzmeister va prezenta cele mai noi game de echipamente şi tehnologii inovatoare integrate. Una dintre inovaţii va fi noua pompă de beton fixă BSA 1407 D, un model complet nou, care impresionează prin performanțele sale, dar și prin aspectul modern.

Dacă designul exterior părea să rămână apanajul prezentărilor de autoturisme sau al altor produse destinate publicului larg, putem spune că Putzmeister a adus o „linie“ de modă și în domeniul utilajelor. Astfel, capota cu linii elegante din fibră de sticlă ranforsată a acestui utilaj staționar ascunde multe detalii, care contribuie la reducerea costurilor şi sunt prietenoase cu operatorul: un buncăr mai performant (RS909), date de operare expuse clar pe ecranul Ergonic® Graphic Display (EGD) şi sofisticatul sistem electronic de management al defecţiunilor sunt doar câteva dintre multele inovaţii practice care se regăsesc integrate în noua pompă de beton Putzmeister.

Fiind o marcă mondială, cunoscută mai ales prin utilajele sale de pompare a betonului, producătorul german oferă o gamă extrem de variată de modele, fie că vorbim de pompe de beton fixe sau mobile. În funcţie de tipul aplicaţiei, clienţii interesați de pompele staționare pot alege între mașini ce oferă diferite debite de pompare, înălțimi de lucru, acestea putând fi alimentate electric sau diesel. Specialiștii companiei din Aichtal-Germania au refăcut complet modelul BSA 1407 D, extrem de popular printre clienţi datorită gamei sale largi de aplicaţii, care l-au făcut un utilaj aproape universal. Chiar dacă primele informații au fost oferite presei de specialitate, fără multe detalii, printer rânduri putem înțelege că noul utilaj va reprezenta o revoluție în domeniu, responsabilitatea producătorului fiind mare, deoarece vorbim de un utilaj bine vândut, cu caracteristici de excepție. Oricum, rezultatul acestei reconstrucţii va putea fi admirat în aprilie, la München.

Deoarece am vorbit de eleganța data de designul noii capote, confecţionate din material plastic armat cu fibre de sticlă, trebuie spus că, de fapt, principalul ei rol este altul, și anume acela de a satisface cele mai importante cerințe ale utilizatorilor din întreaga lume. Astfel, aceasta a fost creată nu numai din considerente de design, ci şi pentru a oferi o robustețe sporită întregii mașini, rezistență la diferenţele de temperatură, murdăria inerentă lucrului în condiții de șantier putând fi acum uşor de îndepărtat şi de curăţat, datorită materialului special din care este construită. În plus, conceptul de cadru universal asigură o stabilitate mai mare a utilajului.

Uşor de operat, ușor de întreținut

În cazul noului model BSA 1407 D, toate elementele esenţiale pentru operare sunt uşor de accesat, facilitând astfel activitățile periodice de service şi cele de întreţinere zilnică. Spre exemplu, uşile batante asigură acces uşor şi protejează operatorul de ploaie sau soare. Datorită grilei prin înşurubare cu care este echipat noul buncăr RS 909, componentele sale sunt mai uşor de înlocuit. Mulţumită formei sale optimizate, reziduurile de beton nu se mai depun aproape deloc pe buncăr, ceea ce accelerează semnificativ procesul de curăţare.

Mai multă transparenţă şi siguranţă

Performanțele unui utilaj depend în bună măsură nu numai de datele constructive și operaționale, dar și de operator. Acesta trebuie să dețină controlul total al mașinii, dar fără să fie îngropat sub un munte de date și informații, deoarece trebuie să ia decizii rapide, să controleze bunul mers al lucrurilor, într-un cuvânt să fie eficient.

Operatorul noii pompe staționare de la Putzmeister va avea la îndemână un sistem special de monitorizare, numit EGD. Acesta oferă o vedere de ansamblu a datelor de operare, fără informaţii inutile, chiar sugerând deciziile optime. Astfel, operatorul poate vedea toate informaţiile relevante în orice moment şi poate ajusta fiecare parametru de funcționare separat.

Datorită sistemului de management al defecţiunilor, echipamentul este complet funcţional, chiar şi în cazul în care ar apărea o defecţiune. Dacă anumite componente irelevante pentru siguranţă cum ar fi senzorii, prezintă defecţiuni, acestea pot fi oprite. Pompa poate lucra astfel fără întrerupere, până la finalizarea activității sau la terminarea perioadei de lucru, atunci echipele de service putând intervene fără a influența ritmul de pompare. De asemenea, răspunsurile actualizate şi informaţiile din sistem apar în timp real pe ecran.

 

Articole similare

1 din 569