Informaţii la ziJob Report UCNewsOnlinesusUpdateUtilaje de cariera si minerit

SANDVIK livrează o staţie la cheie pentru LIMSILVA FOREST

Sandvik este un grup cu afaceri la nivel mondial în domeniul ingineriei de înaltă tehnologie, care furnizează soluţii destinate creșterii productivităţii, profitabilităţii și sustenabilităţii afacerilor firmelor ce activează în industrii diverse, de la cele de exploatarea a materialelor minerale și infastructură și până la producţia de componente mecanice de înaltă calitate.

Calitatea și înalta tehnologie reprezintă caracteristica comună a tuturor tehnologiilor, echipamentelor și utilajelor ce poartă marca Sandvik. În aceste condiţii este normal ca producătorul suedez să fie unul dintre cei mai mari constructori mondiali de utilaje și echipamente pentru minerit, fiind prezent și pe piaţa de specialitate din România, proiectând și livrând la cheie, în funcţie de cerinţele clientului, linii complete de concasare, transport pe bandă și sortare. Utilajele, suportul tehnic asigurat de către specialiștii grupului din România,dar și cel financiar, oferit prin intermediul SANDVIK CREDIT au impus produsele și serviciile sale pe piaţa noastră. Companiile nou înfiinţate în România, care doresc să dezvolte o afacere de succes în domeniul exploatării de agregate minerale apelează cu încredere la serviciile SANDVIK, știind că vor avea întreg sprijinul necesar nu numai în momentul proiectării noilor staţii de lucru, dar și pe parcursul exploatării acestora.

Un singur concasor pentru 6 sorturi
Calitatea concasoarelor primare, secundare sau terţiare de la Sandvik, precum și a echipamentelor de sortare, spălare, alimentare sau a liniilor de automatizare este indiscutabilă, acuarateţea sorturilor livrate, productivitatea și rezistenţa la o exploatare intensivă și de lungă durată fiind bine cunoscute pe întreg mapamondul.

Perioada de montare a unei staţii de acest tip este de aproximativ patru săptămâni. În plus, trebuie luat în calcul termenul de livrare al echipamentelor de la la producător, dar și timpul necesar pentru execuţia fundaţiilor și obţinerea autorizaţiilor de către beneficiar. Centrul de control automatizat al staţiei de la Tișiţa a fost proiectat și construit tot de către specialiștii de la Sandvik, funcţionarea acesteia putând fi controlată de către un singur operator. Controlul echipamentelor de lucru și al benzilor de evacuare este complet automatizată.

Cu toate acestea, calitatea specialiștilor Sandvik reprezintă cel mai important atuu în această activitate, deoarece condiţiile de lucru și solicitările proprietarilor pot fi dintre cele mai diferite și complexe. Un exemplu ilustrativ este oferit de noua staţie de spălare, concasare și sortare, complet automatizată, proiectată și realizată 100% de către specialiștii grupului Sandvik din România, situată în localitatea Tișiţa, aceasta fiind comandată de către compania LIMSILVA FOREST. Exploatarea unui zăcământ de piatră în terasă a reprezentat un proiect nou, green-field al companiei LIMSILVA FOREST.

Investitorii firmei căutau un producător puternic de utilaje și echipamente care să poată să asigure un randament constant de prelucrare a materialului extras, în acest caz de 200 tone/oră, în nu mai puţin de 5 sorturi concasate: 0-4 mm, 4-8 mm, 8-16 mm, 16-22 mm, 0-63 mm și 4 sorturi naturale: 0-4 mm, 4-8 mm, 8-16 mm, 16-22 mm. Politica Sandvik de a veni în întâmpinarea oricărui investitor din domeniu cu o ofertă completă de proiectare, livrare, montate și predate la cheie, care include și un sistem avantajos de finanţare prin SANDVIK CREDIT sa dovedit a reprezenta exact ceea ce căutau finanţatorii LIMSILVA FOREST pe piaţă. Bazându-se pe o experienţă îndelungată
în domeniu dar și datorită propriilor tehnologii de înaltă eficienţă, specialiștii de la Sandvik au propus o staţie complet automatizată, care poate fi controlată de un singur tehnician, și care nu necesită decât un singur concasor cu con Sandvik CH430.

Utilaje de calitate integrate într-un proiect perfect

Eficienţa unei afaceri în domeniul exploatării pietrei nu începe însă de la eficienţa utilajelor, ci în primul rând de la calitatea proiectului propus. Acesta trebuie să asigure într-un spaţiu bine stabilit randamentul solicitat de către beneficiar, numărul de sorturi necesar, să fie ușor de controlat și mai ales să presupună costuri minime legate de
achiziţia utilajelor și ulterior, de exploatarea pe termen lung. În cazul staţiei de sortare-concasare-spălare de la Tișiţa, solicitările beneficiarului au fost complexe, fiind necesară obţinerea a nu mai puţin de 4 sorturi spălate și, în paralel, a 5 sorturi concasate. Chiar și luând în calcul necesarul de benzi transportoare, acesta părea un proiect care necesita un spaţiu important, care în acest caz nu exista, pentru montarea întregului circuit tehnologic.

Acesta a fost un moment cheie în care au intervenit cunoștinţele tehnice și experienţa specialiștilor Sandvik, aceștia propunând o staţie circulară, care are în centru un singur concasor cu con staţionar de înaltă eficienţă, model CH430, cu o putere de 132 kW și o deschidere maximă a gurii de alimentare de 185 mm. Staţia este astfel construită încât permite o operare ușoară, fiind în același timp simplu de întreţinut. Sistemul său de comandă și control cu setare automată are rolul de a optimiza producţia și verifica permanent gradul de uzură al mantalei, facilitând planificarea din timp a momentului în care este necesară înlocuirea suprafeţelor de uzură, reducând astfel la minim întreruperile în timpul lucrului. Concasorul este alimentat cu ajutorul unui buncăr-tunel care preia direct din staţie
sorturile mai mari de 22 mm.

După concasare se poate opta pentru trimiterea agregatelor pe staţia de sortare pentru a obţine sorturile 0-4, 4-8, 0-16 și 16-22 mm concasat- spălat sau, prin pivotarea benzii, de la concasor se poate direcţiona sortul separat, pentru obţinerea părţii de 0 – 63 mm. Aceasta se obţine prin concasarea refuzului de ciur +22 mm, care este apoi evacuat pe banda pivotantă a concasorului, fără a trece prin staţia de sortare. Alimentatorul vibrant al concasorului, model Sandvik SP0715, este special proiectat pentru alimentare de mare capacitate. Corpul său este robust, fiind complet sudat, cu pereţi laterali înallţi. Funcţionează cu ajutorul a două motoar electrice, dimensiunea maximă de alimentare cu material fiind de 220 mm.

Sistemul de sortare eficient este format dintr-un ciur cu mișcare circulară Sandvik SA1854 cu patru nivele de sortare, echipat cu site din poliuretan, putând prelua atât sorturi naturale cât și concasate. Prin utilizarea unui sistem inteligent cu comandă centralizată a benzilor transportoare pivotante, numărul acestora a fost redus la minim.

Articole similare

1 din 947