Utilaje si Tehnologii pentru prelucrarea metalelor

Soraluce, 55 de ani de inovaţie

Cea mai mare expoziție dedicată prelucrării metalului, EMO 2017, se va desfășura sub semnul integrării utilajelor și serviciilor în spațiul on-line, această revoluție industrială fără precedent fiind cunoscută sub numele Industry 4.0. Deși expoziția va avea loc la sfârșitul lunii septembrie, ziariștii noștri au fost invitați să participe pe parcursul lunii iunie la un eveniment de tip press day, gazda fiind spațiul expozițional al orașului Hanovra – Germania.

Noua paradigmă digitală în materie de producţie face mai uşoară interacţiunea dintre oameni, maşini şi procese tehnologice. SORALUCE îşi duce gama de maşini şi soluţii la un nou nivel de competitivitate cu servicii de înaltă calitate, scopul fiind acela de a crește productivitatea soluţiilor pe care le oferă. SORALUCE Digital este implementat în acest moment în patru domenii de activitate: HMI avansat, componente inteligente, sisteme de date şi sisteme de control.

Folosind sisteme hardware specifice şi aplicând cele mai recente tehnologii Big Data şi Cloud Computing, SORALUCE Data System rerprezintă un sistem automat de analiză care preia informaţiile esenţiale furnizate de echipamentele ce lucrează împreună pe un flux ce producție, asigurând practic un proces de prelucrare cât mai eficient cu putinţă.

În concluzie, Data System este un instrument puternic, menit să reducă timpii de producție pentru un ciclu de lucru și să crească eficienţa în procesul de fabricaţie. SORALUCE a dezvoltat un set complet de funcţii HMI pentru noua comandă numerică Heidenhain TNC 640, realizând astfel o interfaţă prietenoasă. Pe scurt, comenzi digitale intuitive, sisteme de diagnoză personalizate pentru fiecare utilizator, control rapid al ciclului de fabricație, monitorizare dinamică a interacțiunii dintre scula de lucru și piesă și gestionarea avansată a echipamentului de prelucrare. Aceste funcţii au fost create pentru a uşura operaţiunile de zi cu zi, pentru a permite recuperarea procedurilor după o întrerupere a activităţii, dar şi pentru a îmbunătăţi ergonomia.

DAS+

La EMO 2015, SORALUCE a prezentat întregii lumi sistemul patentat DAS (Dynamic Active Stabilizer), un sistem care măreşte rigiditatea dinamică a maşinii, mărind performanţa de prelucrare cu până la 300%. Dar dezvoltarea tehnologică merge mai departe, acum DAS+ include noi funcţionalităţi, care vor fi prezentate la EMO 2017. Printre acestea, monitorizarea nivelului de vibraţii, detectarea lor şi noua funcţie de reglare a vitezei axului. Aceasta din urmă monitorizează procesul de fabricaţie și stabilește care sunt cele mai bune condiţii de tăiere şi pentru a creşte stabilitatea unei anumite operaţiuni. Drept urmare, aparatul devine un asistent al operatorului, care se poate concentra pe folosirea la maxim a capacităţii maşinii.

SORALUCE abordează proiectele de automatizare la toate nivelele, de la o simplă maşină de transfer a paleţilor, la un sistem industrial complex, format din mai multe maşini. Maşinile multitasking SORALUCE obţin cea mai mare rentabilitate din punct de vedere tehnic, inclusiv atunci când vine vorba despre frezare şi răsucire într-o singură configuraţie. În plus, tot la EMO 2017, SORALUCE va prezenta o soluţie inteligentă pentru a rupe aşchii lungi, reducând timpii morţi ai maşinii şi crescând eficienţa acesteia. Tot atunci va fi prezentat şi SORALUCE PXG-W, un nou aparat de mare precizie şi versatilitate. Acesta cântăreşte 500 de tone şi are un volum de lucru de 1.000 de metri cubi.

SORALUCE PXG-W este proiectat pentru o productivitatea maximă posibilă. Astfel, într-o singură etapă de lucru este capabil să gestioneze operaţiile de frezare și strunjire. Acesta poate să rotească în interiorul spațiului de lucru piese de mari dimensiuni și să efectueze operațiuni de prelucrare complexe. Astfel, poate prelucra o gamă largă de piese din punct de vedere al dimensiunilor, dar și al formelor. Dispozitivul dispune de cele mai noi tehnologii din segmentul maşinilor de dimensiuni mari, cum ar fi sistemul Vertical Ram Balance (VRB), Table Balance System (TBS) şi cei mai recenţi algoritmi de compensare termică dezvoltaţi de SORALUCE.

Noua gamă de produse, soluţii şi servicii SORALUCE demonstrează încă o dată angajamentul companiei de a rămâne aproape de clienţi. Tehnologia SORALUCE este, de altfel, adaptată fiecărui client în parte, fiind capabilă să furnizeze de la o maşină individuală, până la o linie completă de fabricaţie. În plus, compania oferă consultanţă în timpul operaţiunilor de prelucrare, pentru a creşte productivitatea şi profitabilitatea instalaţiei. De-a lungul celor 55 de ani de existenţă, SORALUCE a adus noi standarde pe piaţa prelucrării, fiind unul dintre pionierii industriei. Compania europeană a vândut deja peste 2.500 de maşini, o bună parte în Germania, o piaţă extrem de solicitantă. 80% dintre clienţii săi au cumpărat şi a doua oară un produs SORALUCE, companie care face parte din DANOBATGROUP, divizia de maşini-unelte a Mondragon Corporation. Deţine nouă fabrici în Spania, Marea Britanie, Germania şi Statele Unite ale Americii, dar şi un centru de excelenţă în Germania. În 2016, DANOBATGROUP, care are 1.300 de angajaţi, a avut o cifră de afaceri de 260 de milioane de euro.

Articole similare

1 din 6