De la an la an, Vermeer HDD University, eveniment organizat de către RomNed Industrial Foundation, care a ajuns deja la a șasea ediţie, reunește tot mai multe companii ce operează în domeniul forajelor și subtraversărilor și tot mai mulţi operatori specializaţi, dornici să afle noutăţi despre tehnologii, echipamente și exemple de bune practici în industrie. Anul acesta, evenimentul a avut loc între 2 și 4 februarie la sediul RomNed din Mogoșoaia.
Benny Melse, Applications Specialist Vermeer EMEA a devenit o figură familiară a evenimentelor RomNed, venind de fiecare dată în faţa operatorilor români cu noi sfaturi, exemple de probleme cu care se confruntă operatorii din alte zone ale Europei și soluţiile practice identificate împreună cu aceștia.
Anul acesta, una dintre tematicile care a atras atenţia operatorilor români a fost prezentarea Vermeer InSiteTM, un adevărat instrument ce crește eficienţa, productivitatea și profitabilitatea în aplicaţiile de subtraversare. Cu module precum BoreAid®design tool, Projects, Mapping, Fleet Edge, Bore Assist, InSiteTM este un ajutor preţios la fiecare etapă a lucrării, de la lansarea comenzii și până la emiterea facturii. Modulul InSite Fleet le furnizează managerilor de flote informaţii legate de localizarea exactă a echipamentelor pentru a-i ajuta să-și eficientizeze operaţiunile pe șantier. De asemenea, sistemul emite mesaje de avertizare atunci când trebuie făcută mentenanţa sau dacă se detectează o problemă de funcţionare, dar și în cazul în care echipamentul se află în afara perimetrului de lucru.
Noile modele vedetă ale gamei Vermeer de foreze orizontale dirijate, D23X30 S3 Navigator®, D24X40 S3 Navigator®, D40X55 S3 Navigator® și D60x90 S3 Navigator® au fost prezentate în cadrul evenimentului. Noua serie S3 este rezultatul unei munci de cercetare îndelungate a specialiștilor Vermeer, bazată pe cerinţele și nevoile clienţilorîn materie de sisteme pentru forat și înglobează câteva caracteristici cheie pentru contractorii care lucrează în zonele urbane aglomerate, cum ar fi viteza de lucru, simplitatea în utilizare și un nivel de zgomot cât mai redus.
În hala de service a RomNed au fost expuse o gamă variată de utilaje și accesorii, care au făcut dovada capacităţii și expertizei companiei în ceea ce privește oferta de soluţii complete pentru foraj. Printre acestea, s-a aflat și un nou sistem de reciclare R1000, produs de către compania olandeză SiteTec, Corne Willemsen, director al companiei expunându-le celor prezenţi principiile de funcţionare, dar și avantajele utilizării unui asemenea sistem în activitatea de foraj orizontal dirijat.
Nu au lipsit nici informaţiile despre noul locator pentru detectarea cablurilor de putere și a canalizărilor, noua serie Falcon F2® de sisteme de localizare de la DCI sau laboratoarele pentru fluide de foraj cu testare și mixare.