Utilaje pentru construcţii

Swift, revoluţie în repararea drumurilor

Fondat în anul 1957, grupul Fayat este unul dintre cei mai importanţi producători europeni de utilaje pentru construcţii, în prezent acesta având o cifră de afaceri de peste 3,5 mdl. EUR şi numărând peste 18.000 de angajaţi. Divizia de Materiale Rutiere – DMR, cu o cifră de afaceri anuală de 980 mil. EUR înglobează nume de rezonanţă, fabricanţi europeni cunoscuţi pe întreg mapamondul precum Ermont, Rincheval, SAE, Secmair, Mathieu şi 3D (toţi 6 din Franţa), Bomag, Breining şi ATS (din Germania), Marini (din Italia) şi Ravo (din Ţările de Jos).

Având ca activitate principal dezvoltarea, fabricarea şi vânzarea la scară mondială de echipamente şi maşini pentru construcţia, cât şi reabilitarea, îmbunătăţirea şi întreţinerea drumurilor şi autostrăzilor, grupul Fayat are o prezenţă susţinută în România.

Fiind considerată o piaţă importantă europeană, în afara activităţilor de vânzare şi service de utilaje, grupul aduce în fiecare an cele mai noi utilaje lansate pe piaţa internaţională, pentru a fi prezentate şi testate de firmele specializate în construcţia şi întreţinerea drumurilor publice sau altor lucrări inginereşti.

Unul dintre utilajele ce înglobează tehno logie de ultimă oră, adus în România, la scurt timp după prezentarea sa în premieră mondială în cadrul expoziţiei internaţionale Intermat – Paris 2012 a suscitat un interes deosebit printre reprezentanţii firmelor de construcţii din România.

Modelul Swift este proiectat şi executat de către compania Secmair, parte a grupului Fayat. Calităţile sale, precum durabilitatea deosebită în condiţii de lucru grele, capacitatea de a repara găurile din asfalt la un nivel calitativ deosebit, dar şi efortul fizic redus depus de operatorii maşinii, comparativ cu activităţile clasice de reparare a drumurilor, au dus la recunoaşterea sa internaţională prin obţinerea medaliei de argint oferită de către un juriu de ziarişti internaţionali, în timpul expoziţiei Intermat – Paris.

Modelul Secmair a fost premiat în cadrul secţiunii „Ergonomics, Ecology and Intelligent technologies“, fiind considerat de asemenea cel mai inovativ produs din acest segment de utilaje de întreţinere a drumurilor.

De altfel, grupul Fayat a obţinut la Intermat şapte premii de recunoaştere a calităţii tehnologiilor utilizate şi utilajelor construite, fiind din acest punct de vedere cel mai premiat producător mondial. Putem spune astfel că strategia Diviziei Materiale Rutiere Fayat, de a fi furnizor al întregii linii tehnologice necesare construcţiei de drumuri şi autostrăzi, prin participarea şi implicarea sa totală în fiecare etapă a « vieţii » unui drum, începând cu construcţia sa până la finalizare, a dus la producerea unor utilaje ce înglobează tehnologii appreciate în primul rând de utilizatorii de utilaje, datorită economiilor obţinute, măsurate în oameni, timp de lucru şi nu în ultimul rând, bani.

Domnul Eric Gregoire, director general al Fayat România este un promotor neobosit al tehnologiilor grupului, aducând pentru a doua oară în România modelul Swift de la Secmair. Dacă prima dată a fost adus în cadrul unei expoziţii desfăşurate în apropierea capitalei, Swift fiind foarte bine primit încă de la prima vizionare de către constructori, acum turneul din România a inclus mai multe oraşe.

Articole similare

1 din 522