Utilaje pentru construcţii

Un standard în construcţia de drumuri

Prin cele patru branduri puternice: Wirtgen, Vögele, Hamm şi Kleemann, grupul WIRTGEN a avut o prezenţă absolut remarcabilă, şi în contextul unei expoziţii de talia celei de la München. Cei 10.560 mp de expunere au fost organizaţi cu mult gust şi rafinament, pasarelele aeriene care făceau legătura dintre diferitele spaţii interioare de expunere sau office-uri permiţând o vedere de ansamblu asupra complexităţii standului. Nu mai puţin de 96 de utilaje, toate având încorporate inovaţii de ultimă oră, au
făcut din standul grupului Wirtgen un loc de întâlnire preferat al vizitatorilor expoziţiei BAUMA. Dintre acestea, 29 dintre modele au fost prezentate în premieră mondială, fiecare utilaj demonstrând prin calităţile sale forţa inovatoare în domeniul construcţiilor şi întreţinerii de drumuri, dar şi a prelucrării materialelor minerale
brute. Soluţiile tehnologice propuse pieţei prin noile game de utilaje sunt extrem de avansate tehnologic, practic oferind, din nou, un standard în domeniu. Maşinile oferă clienţilor o valoare adăugată mare, facilitând activitatea de zi cu zi, indiferent dacă vorbim de construcţia de drumuri, lucrul în subteran sau în cariere.

Cu şase premiere mondiale, Wirtgen practic deschide o nouă eră în construcţia de drumuri. Fie că este vorba de lucrări noi sau de reabilitarea celor deja construite, Wirtgen oferă firmelor de construcţii de drumuri echipamentele cele mai bune, adecvate practic oricărui tip de lucrări, echipate pentru a satisface orice provocare, fie că
vorbim de reciclatoarele de asfalt din noua generaţie, stabilizatoarele pentru omogenizarea şi stabilizarea pământurilor sau finisoare de beton.

STATE-of-the-art VÖGELE
Deşi lider de piaţă absolut la nivel mondial, prin întreaga sa gamă de finisoare de asfalt, odată cu introducerea generaţiei „dash 3“, Vögele reuşeşte să depăşească propriile standarde. Astfel, inovaţiile tehnologice cuprinse în noua gamă prezentată pentru prima dată la Bauma au fost percepute de către specialişti ca anticipând maşinile viitorului în acest domeniu. De altfel, generaţia „dash 3“ a şi câştigat premiul iF (International Forum Design Hannover, Germania) pentru design de produs în acest an.

Toate utilajele din noua generaţie sunt orientate integral spre cele trei cerinţe importante ale utilizatorilor: consum mic-emisii reduse-costuri minime. În acest sens, a fost creată o ofertă unică pe piaţă, numită “VÖGELE EcoPlus”. Aceasta îmbină măsuri de reducere a consumului şi zgomotului pentru toate utilajele noi. Astfel, atunci când un finisor este în aşteptare, cutia de viteze automată decuplează toate pompele hidraulice ale sistemelor de tracţiune, conveior şi şnec ca şi a celui de compactare după
un minut. Acest sistem de decuplare aduce nu numai reduceri importante de combustibil de până la 25-30%, dar şi o pornire mai uşoară la temperaturi joase. De asemenea, sistemul de compactare cu tamper este controlat de o pompă cu debit variabil ce oferă exact debitul necesar pentru frecvenţa de compactare aleasă.

„PaveDock Assistant” – legă tura inteligentă între basculanta de alimentare şi finisor 
Pornind de la faptul că o alimentare constantă şi fără şocuri a finisorului cu asfalt este esenţială pentru a produce o suprafaţă de înaltă calitate, Vögele a dezvoltat sistemul „Pave-Dock Assistant” generaţia „dash 3“. Acest sistem extrem de eficient asigură o comunicare directă între operatorul utilajului şi conducătorul autocamionului
de aprovizionare, astfel mixtul asfaltic este livrat în condiţii de  siguranţă şi fără şocuri. În acest fel, „PaveDock assistent” îmbunătăţeşte substanţial calitatea aşternerii mixturii asfaltice.

Deoarece există posibilitatea ca autocamionul de aprovizionare să apese sau să lovească în timpul basculării pe spate, producând şocuri care pot afecta stratul de aşternere, Vögele oferă şi un sistem de absorbţie a acestor şocuri “PaveDock”. Sistemul cu rolele de contact protejate cu amortizoare-“PaveDock”, are un senzor ce poate transmite un semnal spre “PaveDock Assistant” ori de câte ori un vehicul de alimentare este andocat, luminile de stop se aprind automat şi şoferul reacţionează. Astfel, cele două sisteme oferă un mod de transfer a materialului foarte bun, fără şocuri şi mai ales fără urme de grindă pe calea aşternută de aceasta.

HAMM – noua serie HD+

Perimetrul dedicat cilindrilor compactori HAMM a fost asaltat de publicul specialist, în afara noutăţilor tehnologice incluse în seriile obişnuite, producătorul german aducând o serie de utilaje compacte total nouă: HD CompactLine. Aceasta conţine opt modele noi, incluse în clasele de 7 şi 8 tone, cu numele generic HD+, absolut uimitoare ca şi performanţe. Noua serie extinsă de cilindri compactori tandem HD+ cu greutăţi de operare de 7 şi 8 tone sunt abreviate HD+ 70i (masă 7 t şi lăţime de lucru 1,50 m) şi HD+ 80i (8 t şi lăţime 1,68 m). Toate utilajele sunt disponibile în variante constructive cu cilindri vibratori, oscilatori şi Combi. Toate variantele din acest model au inclus sistemul de management al maşinii Hammtronic ca echipament standard. Motoarele de ultimă generaţie de 55.4 kW deja acoperă cerinţele viitoarelor norme de poluare Stage IV / Tier 4 Final, care intră în vigoare în 2014. Fără picon sau alte utilaje neces are spargerii betonu lui/asfaltului Hamm a prezentat în stand două noi compactoare seria VC, cu tambur concasor: H 25i VC cu motor de 160 kW şi modelul 3625 HT VC cu motor de 155 kW. Acestea sunt dotate cu un tambur vibrator special, ce poate fi dotat cu diverse tipuri de cuţite de freză pentru concasare şi compactare, atât pentru materiale de construcţii cât şi pentru roci.

Acestea dispun de sisteme de prindere rapidă pentru a schimba tipurile de cuţite în funcţie de aplicaţie. Astfel, de exemplu, cu noile compactoare se pot sparge plăci de beton de până la 250 mm.

Similare

1 din 516